Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliği ile düzenlenen Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimleri, SESOB hizmet ve eğitim binasında başladı. Eğitimler azami 60 kişilik sınıflarda gerçekleştirilecek ve üç gün boyunca devam edecek. Önümüzdeki haftalarda da eğitim grupları devam edecek. Sakarya’daki toplu taşıma aracı kullanan tüm sürücülerin bu eğitimleri almaları hedefleniyor.

Halkla İlişkiler ve İletişim - Kent İçi Ulaşımda İletişim Becerileri, Engelleri ve Çözüm Yolları - Turizm ve Çevre - Seyir Halinde Tutum, Davranışlar ve Zaman Oryantasyonu - Kent İçi Trafiği Sürüş Güvenliği ve Ekonomik Sürüş Teknikleri - İlk Yardım ve Acil Kurtarma konularını içeren eğitimler üç yılda bir yenilecek.

Eğitimler üç gün sürecek ve katılımcı şoför esnafları 12 saat eğitime tabi tutulacaklar.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler sonunda katılımcılara aldıkları eğitim konularını içeren sınav yapılacak, bu sınavda başarı gösterenler “Toplu Taşıma Aracı Sürücü Eğitim Sertifikası” ve “Toplu Taşıma Aracı Sürücü Kartı” almaya hak kazanacaklar.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararı gereği “Toplu Taşıma Aracı Sürücü Kartı” olmayan sürücülere çalışma ruhsatı ve güzergah belgesi verilmeyecek. Ayrıca eğitime katılmayıp kartını almayanlar toplu taşıma araçlarında çalıştırılmalarına izin verilmeyecek.

Eğitim açılışına katılan Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, "Birlik olarak bugüne kadar bir çok eğitim projesi ile ilçemizde ilklerin yaşanmasına öncü olduk. Temsil ettiğimiz esnaf ve sanatkarlarımız adına bizler tüm olumsuzluklardan şikayetçi olmak yerine çözüm üretmeyi seçtik. Değişen Dünya şartlarına uyum sağlayabilmek ve üyelerimizin ayakta dik durabilmeleri adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimi projemizde bu ilkleri yarattığımız projelerimizden biri. Bu projede amacımız doğru sürüş alışkanlıkları kazandırmak, şoför esnafımızın trafik kurallarına uymalarını sağlamak ve onların mesleki becerilerini geliştirmek, her gün yoğun bir çalışma temposunda olan sürücülerimize öfke ve stresle başa çıkma yöntemlerini öğreterek yolcularla ve birbirleriyle doğru iletişim kurmalarını sağlamaktır. Bugün startını verdiğimiz bu projenin siz değerli şoför esnaf kardeşlerime yeni bir donanım kazandırmasını ve ilimiz adına hayırlı kazanımlar elde edilmesini temenni ederim. Katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor ve başarılı bir eğitim süreci yaşamanızı diliyorum” dedi.