AKYAZI BELEDİYESİ'NDE NELER OLUYOR?
Akyazı Belediyesi'nde meydana gelen müfettiş incelemeleri ve soruşturmaları
 
1-)Soruşturmalar Belediye personeli Celal Akcan’ın verdiği bir dilekçe üzerine başlatıldı. Celal Akcan 2015 yılından bu güne birçok dilekçeyle Akyazı Belediyesiyle alakalı çeşitli dosyaları şikayet etmeye başladığı öğrenildi.

* İlk şikayet Hasan Akcan’ın paralel yapı FETÖ'cü meclis üyeleriyle çalıştığı oldu. İç soruşturmada FETÖ ile alakalı bir şey çıkmamasının ardından belediyede usulsüzlüklerin olduğuna dair bazı belge ve iddialarla şikayette bulunduğu öğrenildi. Akyazı Belediyesine gelen müfettişler 5 ay kadar süren çalışmalarda 2012 yılından bu güne geniş çaplı inceleme yaptı. Bu esnada eski dosyalarda gördüğü usulsüzlükler ile ilgili de soruşturma başlattı.
* İkinci şikayet ise, Hasan Akcan’ın belediyeye FETÖ’cü personeller aldığını iddia ettiği öğrenildi. Konuyla ilgili iç soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Aşağıdaki konularda müfettiş raporuyla birlikte İç İşleri Bakanlığı soruşturma izni verdi. 10 günlük itiraz süreci ardından konuyla ilgili soruşturmaların başlatılacağı öğrenildi.

2) 04.2014-09.2015 tarihleri arasında parke taşı alımlarının doğrudan temin yoluna gidilmesiyle alakalı soruşturma izni verildi. 17 Aylık süreçte alım yapılan parke taşlarının doğrudan temini sebebiyle belediyenin zarara uğramış olabileceği konusunda sorumlu peronel K.C., Ş.T., B.T., O.B. ve M.K.‘nin soruşturma izni verilmesine karar verildi.

3) Belediye meclis üyesi K.Ö. ve E.K’nin belediyeye iş yapan firmalarıa bağlantılı oldukları iddiasıyla haklarında soruşturma izni verilmesine.

4) Akyazı ilçesi Kızmeslek Lisesi arkasında yapımına başlanılan Fatih Koleji'yle alakalı kamunun zarara uğratılmış olabileceği ve kişilerin haksız kazanç elde etmiş olabileceği hususunda eski Akyazı Belediye Başkanı Y.Y., Encümen üyesi A.T., S.S.E, V.C., S.Ö, ve Y.Ö.’ hakkında soruşturma izni verilmesine.

5) Belediye Başkan Yardımcısı M.T.’nin, eski Belediye Başkanı Y.Y. döneminde memuriyete geçişiyle alakalı diplomasının Türkiye’de denklik sorunu sebebiyle konu hakkında eski Belediye Başkanı Y.Y. ve İnsan Kaynakları Müdürü S.Ö. hakkında soruşturma izni verilmesine.
Akyazı Belediyesinde görev yapan müfettişler şikâyetlerle ilgili inceledikleri 17 kişiden 12’si hakkında soruşturma açılması iznini verdi.
Süreçte ne olacak?
10 günlük itiraz süresince suçlama yöneltilenler itiraz etmesi bekleniyor. İtirazları değerlendiren iç işleri bakanlığı, bilgi ve belgeler incelenmesi ardından Akyazı savcılığına gönderilecek dosyalar savcılık ve tarafından soruşturma başlatılacak. Bazı basın yayın organları soruşturmayı izinlerini sulandırarak bazı isimleri gizlediği gibi soruşturma başlatılmayan Başkan Hasan Akcan’ında soruşturulma izni verilmiş algısı yapmaya çalışması gözlerden kaçmadı. /AkyaziHaber.com