Komite Başkanı Ali Dayıoğlu ve komite üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Toplantının ana gündem maddesini Sakarya Büyükşehir Belediyesi UKOME Genel Kurulu’nda alınan karar gereği; 30 koltuktan fazla kişi sayısına sahip araçların yol güzergahlarının değişmesi konusu oluşturdu.
Toplantıda Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu tarafından alınan karara göre; 30 koltuktan fazla kapasitesi olan araçlar, Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçe merkezine giremeyecek. Yeni yerleşim bölgesine ve ilçelere gidecek araçlar ise çevre yolunu kullanacaklar. Ayrıca; İhsaniye Cami ve Yeni Cami arasındaki güzergâhı hiçbir servis aracı kullanamayacak olup gezi otobüsleri ise yeni stadyumun önünden kalkacak.
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan 19. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Halit Evin, pandemi sürecinin hafiflemesi ile bu uygulamanın aktif olarak başlayacağını belirterek, söz konusu güzergâhların trafik akışının düzenlenmesi ve ulaşım konusunda yaşanmaması adına yapıldığını dile getirdi.