Vali Coş mesajında, “Aziz Milletimizin ve İslam Aleminin sosyal hayatında birlik, beraberlik, yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma duygularının zirveye çıktığı, aynı zamanda manevi değerlerin, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir Mübarek Ramazan Bayramını daha hep birlikte idrak ettik.
 
Bilindiği gibi Bayramlarımız; sevgi, saygı, yardımlaşma, hoşgörü ortamının güçlendiği, insanlarımız arasındaki birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının pekiştiği, dargınlık ve kırgınlıkların önlendiği, Milli ve Manevi duygularımızın daha da üst seviyelere çıktığı müstesna günlerdir. Millet olarak Ramazan’da, Bayramlarda doyasıya yaşadığımız bu mutluluk ve huzuru yılın tüm günlerine yaymalıyız. Bu güzel tablonun sadece böyle bayram günlerinde değil, yılın her gününde yaşanması için halisane duygularla çaba harcamalı, kardeşlik, sevgi, saygı, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma iklimini güçlendirmeliyiz.
 
Bu Mübarek günlerde Şehitlerimizi, Gazilerimizi, şükranla anıyoruz. Unutmayalım ki, böyle büyük güçlü bir ülkede hür yaşayabiliyorsak bunu onlara borçluyuz. Şehitlerimizin aileleri ve Gazilerimiz hepimize emanettir. Onlar en değerli varlıklarını bu vatan için feda etmişlerdir. Milletimizin gözbebeği olan şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi her zaman göstermeliyiz. Bu bayramda da onların yanında olmalıyız.
 
Saygıdeğer Sakaryalıların, bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri için, bayram süresince görevi başında olan güvenlik, sağlık, zabıta ve itfaiye personeli başta olmak üzere tüm görevli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
 
Bayram sevincinin acıya dönüşmemesi, üzücü haberlerin yürekleri yakmaması için bütün vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymaları, daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını temenni ve tavsiye ediyoruz.
 
Ramazan Bayramı, bütün Milletimizin yüreğine daha çok ferahlık ve daha çok huzur verecek, milli birlik ve beraberliğimizi, manevi dayanışmamızı ve kardeşlik duygularımızı güçlendirecektir. Bu hissiyatla; bütün Sakaryalı Hemşerilerimin Mübarek Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularla tebrik ediyor, Aziz Milletimize, İslam Âlemine ve Tüm İnsanlığa huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.