Bakan Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısında Kurban Bayramında alınacak tedbirlerle ilgili konuştu.
Koca, bayramda gerekli dikkatin gösterilmemesinin büyük bir vebala sebep olacağını söyledi. Bayramda 3 noktaya dikkat edilmesi gerektiğini belirten Koca, “Kurbanlıklar yerinden alınmalı, el sıkışmalı pazarlık yapılmamalı, 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunanlar hayvan pazarlarına gitmemeli. Kesim, belirlenen alanlarda ve en az katılımla yapılmalı. Maske, mesafe ve el temizliği kurallarına uyulmalı. Bayramın ilk günü Cuma gününe denk geliyor. Bayram ve Cuma namazı cemaatle kılınacak. Abdestiniz cami şadırvanı yerine evinizde alın. Bayram ve Cuma namazına herkes kendi seccadesi ile gitmeli. Maske ve sosyal mesafe kuralına mutlaka uyulmalı. Camilerin içinden çok mümkün olduğunca açık alan kullanılmalı. Vaaz süreleri kısa tutulmalı. Namaz sonunda en arka saftan başlayarak düzenli bir dağılım yapılmalı, bayramlaşma yapılmamalı. 
Bayramda ise 65 yaş ve üstü ile kronik hastalıkları bulunanlar, lütfen bayram namazına gitmesin. Mezarlık ziyaretleri ya bayramdan önce ya da sonra yapılmalı. Bayramlaşmalar mümkün olduğu kadar telefonla yapılmalı. Mutlaka gidilecekse ziyaret sayısı az ve kısa olmalı. Toplu yemeklerden kaçınmalı. Et dağıtımları da dikkatli yapılmalı. Bir araya gelmek zaruri ise açık ortamlar tercih edilmeli. Eve ziyaretçi alınmışsa, ev havalandırılmalı ve hasta ziyaretleri yapılmamalı.
El öpmeyi, öptürmeyi, tokalaşmayı, sarılıp öpüşmeyi gelecek bayramlara erteleyelim. Bu Kurban Bayramı önemli bir sınavdır. 
Kurban bayramına yönelik bir kısıtlama gündeme gelmedi. Ancak, Ramazan Bayramındaki kısıtlamalar dikkate alındığında vaka sayısında önemli bir düşüş olmuştur. Uygulanan tedbirlerin başarısı ortadadır. Bunlar kısıtlamayla birlikte, dayanışmanın bir sonucudur. Ramazan bayramında elde ettiğimiz sonucu, şimdi gönüllü olarak yapacağımız kısıtlamalarla elde edelim. Tecrübeyle biliyoruz ki, tedbir sonuçtur.  
Covid-19 halen önümüzde duran, ancak alınacak tedbirlerle gücü kıralacak bir engeldir. Mücadele bir süredir. Bölgelere göre değişen tedbirlerle yürütülüyor. İllerde ise Valilerimiz başkanlığında İl Hıfzıssıhha Kurullarınca radikal kararlar alınıyor. Bu kararlar önemli sonuçlar elde ettik” dedi.