İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk ülke genelinde il müdürlerinin ve İŞKUR yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen ziyaretlere Sakarya’da katılım sağladı. Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli ile birlikte ilde ikamet eden şehit ailelerini ziyaret etti.
 
Genel Müdür Yardımcısı Aktürk, Sakarya il merkezi ve ilçelerde ikamet eden demokrasi ve terör şehitlerinin ailelerine yapılan ziyarette şehit ve gazilerimiz sayesinde ülke ve millet olarak bayramları idrak edebildiğimizi ve bu anlamda hepimizin kendilerine minnet borcumuz olduğunu vurguladı.

 
Aktürk; “Bu millet, vatana ve milli iradeye sahip çıkmak için Şehit  ve Gazi olan evlatlarını asla unutmayacaktır. Ayrıca, şehit ve gazilerimizin aileleri milletimize emanettir. Söz konusu ailelerimizin dertlerini dinlemek, varsa sorunlarına çözüm bulmak hepimizin görevidir. Bu itibarla, Ülkemiz genelinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle, devletimizin şehit ve gazi yakınlarımız için belirlediği kamudaki istihdam hakkı dışında, Kurum hizmetlerini anlatarak onları bu hizmetlerden öncelikli olarak yararlandırma amacındayız. Dolayısıyla, Kurumumuzun sunmuş olduğu istihdam hizmetleri yanında, Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Girişimcilik Eğitimleri ve Toplum Yararına Programlara hızlı yönlendirilmesine çalışmaktayız. Kurumumuz hizmetleri dışında ve bundan sonraki süreçte de dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Şehit ailelerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun selamlarının da iletildiği ziyaretlerde; şehitlerin anne, baba, eş ve çocuklarıyla duygusal anlar yaşandı. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen şehit aile ve yakınları ile de görüşülerek, talep ve beklentilerinin yerine getirilebilmesi için çalışmalar başlatıldı. Sakarya’da gerçekleştirilen ziyaretlere, Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli de eşlik etti.