Ulusal pandemi olan koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkemizde geniş güvenlik önlemleri alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya’da geçtiğimiz yıllarda yaşanan Ramazan Bayramı yoğunluğu sokağa çıkma kısıtlama kararı ile yerini sessizliğe bırakırken, bugünde alışveriş yoğunluğunun yaşandığı Çark Caddesi, Dar Sokak, Atatürk Bulvarı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı gibi bölgeler boş kaldı.

Vatandaşların sağlığı açısından ve salgının önlenmesi kapsamında alınan kararla vatandaşları mağdur etmemek adına market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında faaliyet gösteriyor.

Kısıtlama gününde evlerinde kalmak isteyen bazı vatandaşlar bayram alışverişlerini günler öncesinde yaparken bazı vatandaşların ise kısıtlama gününde belirtilen saatler arasında son alışverişlerini yaptığı da görüldü.


Öte yandan, kısıtlamanın olduğu Sakarya genelinde bin 700 emniyet personeli denetimlerini sürdürürken, Ramazan Bayramı'nda olacak kısıtlama günlerinde ise toplam 4 bin 800 polis görev alacak.