Akdardağan, “Bir mübarek Ramazan ayını daha geride bırakmanın hüznünü ve bayrama yaklaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ramazan ayı öncesi yaptığımız alışveriş çağrımıza karşılık veren tüm Sakaryalılara teşekkür ediyor ve aynı duyarlılığın bayramda da sürmesini bekliyoruz. 'Mahallemiz esnaflarıyla güzel' sloganıyla daha önce başlattığımız kampanyamıza gösterilen ilgi, verilen destek nedeniyle ilimiz model olmaya devam etmektedir. Diğer illerimizde de benzer alışveriş kampanyaları düzenlemektedir. Sakarya’nın esnafıyla bir bütün olması gurur verici bir durumdur” dedi.

Ramazan süresince bakkallardan veresiye defterlerini satın alarak mahallelinin borcunu ödeyen hayırseverlere teşekkür eden Başkan Akdardağan, “Bu mübarek ayda yüzleri güldüren bir harekette işadamlarımızdan gelmiştir. Şehrimizin bazı bölgelerinde bakkallarımızı ziyaret ederek veresiye defterini satın alan işadamlarımız büyük bir hayra vesile olmuştur. Osmanlıdan günümüze miras kalan bu geleneğin hızla yaygınlaşması ise en büyük temennimizdir. Allah herkesin niyetini kabul etsin. Böylesine güzel gelişmeler hepimizi sevindirirken bizlerde şehrimizin hedeflerine ve gelişimine hızla katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Akdardağan, “Tüm bakkal esnafımız bayram nedeniyle hazırlıklarını tamamlamış ve şimdiden heyecan yaşamaya başlamıştır. Bizlerde her bayram geleneksel hale gelen alışveriş çağrımızı Ramazan bayramı öncesi yineliyoruz. Toplumsal birlikteliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bayramlarımızda esnafımızın da yüzü gülmeye devam etsin istiyoruz ve diyoruz ki; Alışverişinizi esnafımıza darbe vuran zincir marketlerden değil, bakkalımızdan yapalım. Vatandaşlarımız ister bayram öncesi, ister bayram esnasında bakkallarımıza gelerek ekonomik durumlarına göre her türlü gıda alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapabilirler. Bu vesileyle değerli Sakaryalıların Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutlar, tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.