Serdivan Belediyesi, İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şubesi ile birlikte Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri’ne battaniye gönderdi.

Öncesinde “Sakarya Serdivan’da Bayırbucak Türkmenlerine Acil Yardım Kampanyası” ile bir tır un gönderilen Bayırbucak Türkmenlerine, bu kez de “Bayırbucak Türkmenlerine 1 Battaniye Kampanyası” ile zorlu kış şartları düşünülerek bir tır battaniye gönderildi.

Battaniye yüklü tır, cuma namazı sonrası Serdivan Belediyesi Hizmet Binası önünden dualarla uğurlandı.

Uğurlamaya Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan yardımların önemine değinen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Bayırbucak’ta zorlu kış şartlarında yaşamaya ve hayatta kalmaya çalışan Türkmen kardeşlerimizin yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalışıyoruz. İlçemizdeki esnaflarımızla ve hayırsever vatandaşlarımızla birlikte zulme karşı direnen Bayırbucak’taki kardeşlerimize destek olabilmenin gayretindeyiz. İnşallah bu yardımlar artarak devam eder. Bu vesile ile herkes bir kez daha şunu iyi bilmelidir ki Türkiye her zaman ama her zaman kim olursa olsun mazlumun yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir” dedi.


İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın ise niteliği noktasında yapılan bu yardımın en az 3 tır yardımla eşdeğer olduğunu dile getirerek, kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri’ne bu yardımı ulaştıran başta Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar olmak üzere tüm hayırseverlere ve bölge esnafına teşekkür ettiğini söyledi. Bu yardımın maddi cihetinin yanı sıra manevi yönden de anlamının son derece önemli olduğunu belirten Aydın, battaniyelerin en kısa sürede yerine ulaştırılacağını söyledi.