Vali Coş’u makamında ziyaret eden Başkonsolos Jeon, Sakarya’nın gelişim açısından önünün çok aydınlık olduğunu dile getirdi. Jeon, Hyundai Rotem ve Eurotem’in Sakarya’da üretimlerine devam ettiği ve yatırımlarını daha da artırmayı düşündüğünü dile getirdi. Sakarya’daki Kore Gazilerini de ziyaret edeceklerini dile getiren Başkonsolos Jeon, “Kore ile Türkiye arasında özel bağlar olduğunu düşünüyorum. Hangi ülke için olursa olsun barıştan yanayız. Koreli şirketlere gösterdiğiniz ilgiye müteşekkiriz.” dedi. 

Vali Coş, “Kore Gazileri ile fırsat buldukça bir araya geliyoruz. İki ülke arasında dostluk ve kültürel bağ bizim için önemli. Kore’nin global markalarını takdir ediyoruz. İki ülke arasında geçmişten günümüze kadar süren dostluk ve kardeşlik bundan sonra da devam edecektir” diye konuştu.

Hyundai Rotem CEO’su Hyocheol Anh, Türkiye’nin daha önce ileri teknoloji ürünlerini temini ve modernizasyonu için dış ülkelerden teminde bulunmasına rağmen teknoloji anlamında bir alım yapmadığına dikkat çekerek, “Biz teknolojik olarak da Türkiye’ye katkı sağlıyoruz. Hem üretim hem dizayn olarak da teknolojimizi paylaşıyoruz ve hepsi Türkiye’de yapılacak şekilde hazırlanıyor.  Altay Tankları’nın da 2017 yılında Türkiye’de üretilmiş olması iki ülke arasında Kore Savaşı sonrası ikinci bir önemli anı olmuş olacak. Sanayi alanında ileri teknoloji ortaklığımız Sakarya’daki sanayi kuruluşlarımızda da devam ediyor” dedi.

Hyundai Eurotem CEO’su Jounghyun Kim ise Eurotem olarak demiryolu sektöründe hizmet verdiklerini belirterek, “Türkiye ile ileri teknoloji sanayi alanında olduğu gibi tren ve vagon üretiminde de teknolojik ortaklığımız var. Sakarya’da üretim yapıyoruz, tramvay ve vagon üretiyoruz.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Coş, “Sakarya’da üreten yerli yabancı tüm firmalar bizim yakın mesai arkadaşımız. Takdir ve teşekkür ediyoruz. Her zaman yanlarındayız” dedi. Ziyaretin anısına karşılıklı hediye takdiminin ardından Güney Kore Heyeti ilimizdeki Kore Gazilerini ziyaret etmek üzere Valilikten ayrıldı.