Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Tanzanya’da yoğun temaslarda bulunuyor. Tanzanya Türkiye Büyükelçisi Ali Davutoğlu’nun ziyaretiyle başlayan programlar, Tanzanya Özel Sektör Vakfı ziyaretiyle devam etti. Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Tekirdağ, Trabzon Ticaret Borsası Başkanları ve iş adamlarının da yer aldığı heyet daha sonra Tanzanya Yatırım Ajansı’nı ziyaret etti. Her iki ülke arasında kurulması hedeflenen ticari köprünün ilk adımının atıldığı ziyaretlerde Başkan Ekrem Yüce, iş birliği vurgusunda bulunarak Sakarya’ya ilişkin bilgiler paylaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin ile Belpaş Genel Müdürü Osman Çelik de heyette yer aldı.

“Sakarya ile Zanzibar kardeş şehir olacak”

Başkan Ekrem Yüce, “Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Elizabeth Kiango Kiondo’nun şehrimize yaptığı ziyarette bizleri Tanzanya davet etmesi üzerine heyetimizle birlikte geldik. Zanzibar ile de kardeş şehir olmak için adımlarımızı atacağız ve iş birliğimizi daha da geliştireceğiz. Her iki şehrin birbirine benzer pek çok özelliği bulunuyor. Hem ticari hem sınai birlikteliğimizin şehirlerin gelişimlerine katkı sunacağı kanaatindeyim. Ziyaretimiz vesilesiyle de bu iş birliğinin daha da kuvvetleneceğini düşünüyorum. Yakın ilginiz ve misafirperverlikleriniz dolayısıyla hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“İş birliği gelişime katkı sunacak”

Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’ya ilişkin ise şu bilgileri paylaştı: “16 ilçesi olan 1 milyonu aşkın nüfusa sahip Sakarya’mız doğanın tüm güzelliklerini içerisinde barındırıyor. Gölü, nehri, denizi, su basar ormanı, dağları, ormanları, yaylaları ile büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Sanayi olanaklarının yanı sıra tarımda da mümbit topraklara sahip bir şehirdir. Kültürel zenginliğin merkezi, her geçen gün gelişen ve değişen yapısıyla ülkemizin örnek gösterilen şehirlerinden biridir. Bugün Sakarya’mız için yine çok özel ve anlamlı bir gün. İnşallah Tanzanya ziyaretimiz iki ülke arasındaki iş birliğine yeni bir soluk kazandıracak ve ortaya çıkaracağı imkanlarla gelişime katkı sunacaktır” diye konuştu.