Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle belediye başkanlarına seslendiği buluşmayı takip etti ve Sakarya’da koronavirüse karşı yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler paylaştı. COVID-19 salgınıyla mücadelede belediyelere de çok önemli görevler düştüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından geçen 1 yıllık süreçte gerçekleştirdikleri çalışmalar dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, millete ve memlekete hizmet yolculuğunda başarılar diledi.

Kriz Masası sürekli aktif

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde Sakarya’da yürütülen çalışmalarla ilgili şu notları paylaştı: “Sakarya Valiliği, ilçe belediyelerimiz ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sürekli irtibat halindeyiz. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kriz masası kurduk. Süreci tek merkezden ve verimli bir şekilde yürütüyoruz. 7/24 vatandaşlarımızdan gelen talep ve istekleri yerine getiriyoruz.”

7/24 çalışma esası

“Salgınla mücadele kapsamında ekiplerimiz, 7/24 anlayışı ile dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiriyor. Şehrimizin en işlek noktalarına ve 16 ilçe merkezimize dezenfekte otomatları yerleştirdik.  4 bin aracın dezenfekte işlemi tamamlandı ve sürekli bu işlem devam ediyor. İlçe belediyelerimiz ve kaymakamlıklarımızın yürüttüğü Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına YADEM ile destek sağlıyor, 65 yaş ve üstü yaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine çözümler üretiyoruz. Bu süreçte 2 bin 982 yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşımıza yardımcı olduk ve olmaya devam ediyoruz. 2 bin 100 ailemizin sosyal kartlarına destekler yükledik. Ayrıca; şu ana kadar bu süreçte şimdilik 500 ailemize kuru gıda yardımı yaptık ve bu yardımlarımız sürecektir”