Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından otobandan giriş-çıkışları sağlayacak proje için ihaleye çıkıldığını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, D-100 Karayolu, Anadolu ve Kuzey Marmara Otoyollarının da bu projeyle birlikte birbirine bağlanacağını dile getirdi. Başkan Yüce, şehrin kuzey bölgesine giden araçların projenin tamamlanmasıyla şehir içi trafiğine de katılmayacağını belirtti.

İhale tamam

2021 yılının ilk gününde projenin hayata geçirileceği bölgeye giden ve konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Göreve geldiğimiz günden beri şehrimizin kalkınması ve yenilenmesi için çalışıyoruz, pek çok bölgede projelerimiz aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalardan biri de Pekşenler’den şehrimize bağlanacak yeni otoban girişleri projesi. Sakarya’mıza yakışan ve daha pratik çözümler sunan alternatif bir otoban girişi için yaklaşık bir buçuk yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Proje çizimlerini ve fizibilite çalışmalarını hazırladık. Karayolları Genel Müdürlüğümüze sunduk. Genel Müdürlüğümüz 29 Aralık 2020 Salı günü belirlenen güzergahlardaki otoban gişe giriş-çıkışları için gerekli olan ihaleyi gerçekleştirdi. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Kamulaştırmaya 20 milyon

Başkan Yüce, bölgedeki kamulaştırma çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi marifetiyle gerçekleştirileceğinin altını çizerek, “2 bin 500 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğinde yapılacak yeni yol ile D-100 Karayolu, Anadolu Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu arasındaki bağlantı sağlayacak ve şehrimizin ulaşım ağlarıyla bağlantılarını kuvvetlendireceğiz. Proje için ihtiyaç duyulan ve 20 milyon lira değerinde olan yol ve gişe bölgelerinin kamulaştırma işlemleri için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımıza başladık” ifadelerini kullandı.

Sakarya lojistik gücünü artıracak

Sakarya’nın konum olarak çok avantajlı bir şehir olduğunu ve yeni giriş ile lojistik anlamda büyük güç kazanacağını ifade eden Başkan Yüce, “Ülkemizin lokomotifi olan bir bölgede yer alıyoruz. Yapılacak yeni giriş-çıkış ile Sakarya’yı şehir içi trafiğinin de yükünü azaltarak otoyollara bağlayacağız. Böylece OSB’lerle otoyollar arasında alternatif bir güzergah oluşturacağız. Bu proje ile Karasu Limanın hinterlandının gelişmesine katkı sağlayacağız. Ayrıca şehrimizin kuzey ve güney ilçeleri için alternatif bağlantı yolu oluşturacak ve ulaşımı kolaylaştıracağız. D-100 Karayolu, Anadolu Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu arasındaki trafik yoğunluğunu dengeleyerek şehir giriş çıkışlarında yaşanan trafiği minimuma indireceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek teşekkürü

Başkan Yüce, Sakarya’nın ulaşım geleceği için çok önemli olan projeyi hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bu projenin hayata geçmesinde bize her türlü desteği sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Projemizle yakından ilgilenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’na, Karayolları Bölge Müdürümüz Turgay Çolak’a ve ayrıca Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz’a, milletvekillerimize, il başkanımıza ve projenin sonuçlanması noktasında bizden desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza şahsım ve şehrim adına teşekkür ediyorum.”