Yayımlamış olduğu mesajda Tüm İslam Aleminin Ramazan ayını kutlayan Başkan Yılmazer, toplumsal dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı, manevi duyguların arttığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği mübarek Ramazan ayını millet olarak karşılamanın mutluluğu içinde olduklarını kaydetti.

Başkan Yılmazer; Ramazan ayından insanlar üzerindeki ahlaki ve manevi duyguların çok yoğun olduğunu belirterek, “İnsan, bireysel ve toplumsal hayatında doğruluk, dürüstlük ve adalet değerleri çerçevesinde yaşamayı kendine bir ideal olarak görür. İnsanın bu duygu ve düşünceler doğrultusunda hareket etmeye çalışması da toplumsal hayata olumlu etkiler olarak yansır. Toplum bireylerinin tümünün aynı duygu ve düşünceler doğrultusunda hareket etmesi sosyal hayatın düzenli, huzurlu ve güvenli olmasını sağlar” dedi.

Ramazan ayında birlik beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğinin sergilendiğini ifade eden Başkan Yılmazer mesajın devamında şu ifadelere yer verdi; “Toplumsal hayatımızda önemli yeri bulunan Ramazan Ayı, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir dönemdir. Bu vesileyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı arttırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Tüm Müslümanları ortak düşünce ve değerlerde buluşturan Ramazan’da, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, toplumun tüm katmanlarında uzlaşma kültürünün yerleşmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Ramazan’ın anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı Ramazan günleriyle sınırlı tutmayarak hayatın her döneminde ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının sorunlarımızın çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız. Bu vesile ile Sapanca’lı hemşerilerimizin, İslam dünyasının Ramazan Ayını kutluyor, milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.” / MEDYADETAY.COM