Toplantıya Sapanca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Tanta, Sapanca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelik, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı İsa Sezer, Belediye Meclis Üyesi Ayşe Kösemen ve çok sayıda berber esnaf katıldı.

Jiletler Çöpe Atılmasın Projesi

Berber esnafların ilçe halkının nabzını tutan ve dertlerin en fazla dinlendiği yerler olduğunu söyleyen Başkan Yılmazer, “Esnaflarımızın hepsi bizler için kıymetlidir. Berber esnaflarımızın yeri çok farklı. Sizler ilçenin gönül elçilerisiniz. İşyerinize gelen kişilerle uzun uzun sohbet edip dert dinleyen, ilçenin nabzını tutan halkla birebir iletişim halindesiniz. Bugün sizlerin de önemsediği bir projemizin startını veriyoruz. İşyerlerinizde kullanılan, çöpe atılan jiletler, çöplerde yiyecek arayan hayvanları ciddi şekilde yaralayabiliyorlar. Ayrıca geri dönüşüm işiyle uğraşan vatandaşlarımızın da elleri kesiliyor ve bu durumla karşılaşıldığında çeşitli hastalıkların bulaşma ihtimali de yüksek oluyor. Bu projemiz sayesinde ilçemizde bütün berberler, Jilet Atık Kutularında kullanılmış jiletlerini biriktirecekler. Böylelikle hem çevre hem insan hem de sokak hayvanlarının sağlığı korunmuş olacak ayrıca geri dönüşüm ile ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır. İnanıyorum ki bu projeyle birçok belediyeye örnek olacağız. Sizlere teslim edilecek kutuların dolması halinde kutuların üzerinde yazan numaralar arandığında belediye yetkililerimiz tarafından toplanacaktır” dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Başkanı Yılmazer, toplantıda 2014 yılında göreve geldiği günden itibaren tamamlanan, devam eden ve startı yeni verilecek projeler hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 7 ay içinde Sapanca halkının ve Sapanca’ya gelecek misafirlerin teleferiğe bineceklerini aktardı. Sapanca’ya gelen turistlerin 24 saati nasıl dolduracakları hakkında program ve çalışmalar da yaptıklarını dile getiren Başkan Yılmazer, Mahmudiye ve Kırkpınar arasına kurulacak olan teleferik projesinin Sapanca ve Sakarya açısından prestij kazandırarak bir proje olduğuna vurgu yaptı. İlçeye gelen ailelerin 24 saati nasıl dolduracaklarının program ve çalışmasının yapıldığını aktaran Başkan Yılmazer, “Teleferik projemizle ilgili çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. Resmi izinlerimizin tamamlanmasının ardından yaklaşık 7 ay sonra inşallah projemiz hayat bulacak. Göreve geldiğimiz süre içinde seçim vaatlerimizin yaklaşık yüzde seksen beşini tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. Hayata geçirilen Bilgi Kültür ve Sanat Kültür Evleri, Spor kurslarımız, spor komplekslerimiz, 50 yeni çocuk parkımız, yeni muhtarlık binalarımız, yürüyüş yollarımız, eğitime olan yatırımlarımız, sosyal tesislerimiz, Fakültemiz, Sanat Sokağımız, yeni açılan Pazar alanlarımız ve sayamadığım pek çok tamamlanmış projelerimiz, bundan sonra yapacağımız çalışmalarımız için bir örnek bir güven teşkil ettiğine inanıyorum” diye konuştu. Toplantı sonunda Başkan Yılmazer ve berberler esnaflarla toplu fotoğraf çekildi.