Varol, böyle mübarek gün ve gecelerin, insanların milli ve manevi duygularının yoğunlaşmasına vesile olduğunu, bu gecede Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiğini ve Yüce Allah’tan bir rahmet olarak insanlığa gönderilmiş bir rahmet peygamberi olarak, inananların gönüllerinde taht kurduğunu belirtti.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol mesajında, “Allah, rahman sıfatının gereği olarak, Hazreti Muhammed’i, insanlığa gönderirken, yeryüzünde yaşayan bütün insanların bu rahmet peygamberinden nasibini almasını murat etmiştir. Hz. Muhammed’in hayatı, İslam ahlakıdır.
Dinimiz, inanç ve ahlâkı birbirine bağlamış ve en güzel ahlâk sahibi olarak da Peygamberimizi takdim etmiştir. Peygamber Efendimiz de, her defasında yüksek ahlakı tamamlamak için gönderildiğini ifade etmiştir. Hazreti Peygamberin yaşamında, İslam’a davetini en çok kolaylaştıran etken, kendi örnek hayatı olmuştur. Bugüne kadar mü’minler de Hazreti Peygamberin üstün ahlakını ve örnek şahsiyetini hayatlarının gayesi, eğitimlerinin rehberi yapmaya çalışmışlardır. Bizler de, inanç, kültür ve medeniyet hayatımızın önderi olan, Peygamberimizi daha yakından tanımalı, O’nu ve getirdiği evrensel mesajları gençlerimize tanıtarak, özümsemelerini sağlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, 22 Aralık Salı akşamı, idrak ve ihya edeceğimiz, Mübarek Mevlid Kandilimizi, en samimi dileklerimle tebrik ederken, bu gecenin Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)in hayatını, örnek şahsiyetini ve öğretisini tanıtan kitapları okuyarak, O’nu daha yakından tanımamıza ve öğrendiklerimizi, hayatlarımıza entegre etmemize vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Rabbim, Adapazarı’mıza, Sakarya’mıza, ülkemize ve tüm İslam Alemine sevgi, barış, sağlık, mutluluk, huzur ve bereket nasip etsin inşallah” ifadelerine yer verdi.