SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş’ten çalışmalar ile ilgili bilgi alan Başkan Toçoğlu, “Karaman bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız için inşallah yakın zamanda müjdeli haberi vereceğiz. Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerimizin bulunduğu bölgede zaman zaman çeşitli nedenlerle yaşanan koku sorununu tamamen ortadan kaldırıyoruz. Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerimizin üzerini kapatıyoruz. Atıksu terfi merkezlerimizde montajlar tamamlandı. Karaman Atıksu Arıtma Tesisinde de çalışmalar sona yaklaştı” şeklinde konuştu.

Söz verdiğimiz gibi
Dünyanın birçok yerindeki örneklerin incelenerek şehrimiz için özgün bir proje geliştirildiğini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakaryamız için hayata geçirdiğimiz projelerle kanalizasyon ağımızı her geçen gün daha da genişletiyoruz. İnşa ettiğimiz hatlar ile topladığımız atıksuları Karaman Atıksu Arıtma Tesisinde ileri teknoloji ile dünya standartlarında arıtıyoruz. Tesisimizin bulunduğu bölgede zaman zaman çeşitli nedenlerle koku sorunu yaşanıyordu. Bu konuda gerek yurt içi gerek yurt dışında birçok uygulamayı inceleyerek özgün bir proje hazırladık. 5 milyon liralık proje ile 32 Evler, Yazlık ve Dörtyol’da bulunan terfi merkezlerimizin üzerini kapattık. Karaman Arıtma Tesisi’nde ise ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Terfi merkezlerinde işlem tamam
Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı anlamında şehrimizin 16 ilçesinde birçok projeyi söz verdiğimiz gibi hayata geçirdik. Hamdolsun birçok yatırımımızı tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Birçoğu da devam ediyor. 32 Evler, Yazlık ve Dörtyol’da bulunan terfi merkezlerimizin kapama işlemleri tamamlandı. Arıtma tesisimizde de artık sona doğru yaklaştık. İnşallah kısa süre içerisinde projemizin tamamlanmasıyla bölgedeki koku problemi kesin çözüme kavuşmuş olacağız. Projemiz şehrimize ve bölgede yaşayan hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.