Daha önce açıkladıkları üzere 39 Büyükşehir Projesinin resmi açılışı için tüm hazırlıkların detaylı bir şekilde sürdüğünü belirten Toçoğlu; “Ulaşım, çevre, spor, sosyal belediyecilik, altyapı ve içmesuyu başlıklarında devam eden 39 projemiz mevcut. İnşallah toplam değeri 375 milyon olan bu büyükşehir yatırımlarının tümünün açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız Eylül’de Sakarya’da yapacaklar. Katlı Otopark Projemizde çalışmalar aralıksız devam ediyor. İl Müftülük Binası’nın hemen yanında başlattığımız 350 araç kapasitesine sahip olacak bu yatırımda şuan yüzde 70 seviyesindeyiz. Kısa süre içerisinde bu çalışmayı sonlandırıp Eylül ayında resmi açılışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kısa süre önce de kamuoyuna bilgi verdik. Yeni İtfaiye Binası ve Sentetik Saha Projemizde de artık sona yakınız. Yeni merkezin dış cephesinde çalışma yapılıyor. Diğer yandan sentetik sahada çim serme gibi ayrıntılı işlemler sonlandı. Şehir merkezinde devam eden bir diğer projemiz ise bildiğiniz gibi Afet Koordinasyon Merkezi. Burada da çalışmalar aralıksız sürüyor. Araştırma Hastanesinin hemen yanındaki projemizde kısa süre içerisinde tüm işlemleri tamamlayacağız. Bu alan şehrin olası bir afet durumunda kriz merkezi olarak hizmet sunacak” dedi.

EĞİTİME TAM DESTEK
Açıklamalarının devamında eğitim yatırımlarını da değerlendiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; “Büyükşehir Belediyesi olarak Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisemize çok güzel bir yurt inşa ettik. Bu projede çalışmalar tamamıyla sonlandı. İnşallah bu eğitim yatırımı Eylül’de öğrencilerimizin kullanımında olacak. Eğitim dendiğinde merakla beklenen bir diğer projemiz; Meslek Yüksek Okulunu Yenikent’e taşıyacak proje. Biliyorsunuz bu projede şuanda çalışmalar devam ediyor. Yenikent’te üniversite binası olarak kullanılacak kalıcı iş yerlerinde ekiplerimizin bakım, tadilat ve onarım işlemleri devam ediyor. Bu çalışmayı da yeni eğitim öğretim yılı başlangıcına yetiştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
ULAŞIM DEYİNCE BÜYÜKŞEHİR
Ulaşım başlığındaki projelere ayrı bir başlık açmak istediğini kaydeden Başkan Toçoğlu; “Ulaşım konusunda rüştünü ispatlamış bir yerel yönetim olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu konuda çok ciddi yatırımları hayata geçirdik. Serdivan’da Medeniyet Bulvarı, Erenler’de Evliya Çelebi Caddesi’ni gündemdeki bulvar çalışmalarımız olarak zikredebiliriz. Bunların yanı sıra şehrin çok muhtelif noktalarına yeni yollar, bulvarlar, bağlantı yolları inşa ettik. Yol medeniyettir gerçeğinden hareketle yeni dönemde de benzer çalışmaları hayata geçireceğiz. Hendek hastane yoluna kazandırılacak 3 kilometrelik yeni bulvar projemiz var. Yine Mithatpaşa geçişinde alternatif bir yol, aynı zamanda geçişleri hızlı ve güvenli bir hale getirecek bir kavşak çalışmamız var” dedi.
4,5 KİLOMETRELİK YENİ BULVAR
Yeni bulvardan da bahseden Başkan Toçoğlu, “Erenler Topça mevkii ve Tuzla Mahallesi arasında yer alacak 4,5 kilometrelik bulvarda bu yıl içerisinde hizmete alınacak. Bunu da ifade edelim. Kısacası, ulaşımda alternatif seçenekleri arttırmak her zaman önceliğimiz oldu, olmaya da devam edecek. Şehir Senin İçin Yenileniyor sloganıyla şehir merkezindeki güzergahlarda kapsamlı bir dönüşüm başlattık. Asfalt çalışmalarımıza 16 ilçedeki grup yollarında devam ettik. Birçok noktada kavşak çalışmamız oldu. Ada kavşak düzenlemeleri ile trafiğe daha güvenli ve hızlı bir gelecek perspektifi sunduk. 16 ilçede köprü yapım ve yenileme çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İhtiyaçlar dahilinde adım atıyoruz. Ulaşım her zaman bizim önceliğimizdir. Yol konusunda sorun yaşanmaması adına kararlılıkla yeni projeler geliştireceğiz. Akyazı’da hem bir yaşam alanı hem de bir spor tesisi projemiz var. Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi adını verdiğimiz bu yeni yaşam alanında çalışmalarımız tamamlandı. Akyazı Spor Tesisi’nde artık sona çok yakınız. Taraklı Meydan Projemiz bitti. Eylül’de resmi açılış yapılacak. Geyve Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezi’nde çalışmalarımızda sona yaklaştık. Maltepe Sosyal Tesislerini şehrin kullanımına açıyoruz. 35 dönümlük yeni yaşam alanının projesini şehre açıkladık. Temmuz ayı içerisinde ihalemiz olacak. Pamukova Esentepe’de hayata geçireceğimiz yeni yaşam alanının projesini açıkladık. Sapanca SGM’de çalışmalar sürüyor. Hacımercan’daki spor tesisinin de projesi netleşmek üzere. Boğaz ve yeşilin tüm güzelliğini inşallah Pamukova’da beraberce yaşacağız. Kısa süre içerisinde de Hendek için bir müjdeyi paylaşacağız” diye konuştu.

1.3 MİLYARLIK ALTYAPI YATIRIMI
SASKİ çalışmalarına da değinen Başkan Toçoğlu, “Yeni Büyükşehir Yasası ile altyapı ve üstyapıda hizmet sınırlarımız genişledi. Tüm ilçelerimizi sağlam ve modern altyapı ile buluşturuyoruz. 2009 -2015 yılları arasında 400 milyonluk yatırım hayata geçirdik. İçmesuyu arıtma tesisleri, kanalizasyon ve içmesuyu hatları inşa ettik. Şehrimizin altyapısını baştan aşağıya yeniliyoruz. Şuanda devam eden yatırımlarımızın değeri 300 milyon liradır. 2016 yılı içinde başlayacak yatırımlarımızın toplam maliyeti ise 350 milyon değerinde. 2016 - 2023 yılları arası ise şehrin altyapısına toplamda 1,3 milyar yatırım yapacağız. Daha önce de dediğimiz gibi 2016 yılı altyapı ve içmesuyunda yatırım yılı olacak. Şehrimizin kuzeyinden güneyine doğusundan batısına en ileri teknolojiye sahip modern içme suyu ve atık su arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Yakın zamanda Erenler ve Serdivan ilçelerimize, Karasu ve Kaynarca ilçelerimize yeni içmesuyu hatları inşa ederek hemşerilerimizi kaliteli ve temiz içmesuyu ile buluşturacağız. Pamukova Eskiyayla bölgesinde inşa ettiğimiz, Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı olacak olan Akçay Barajı’nda da çalışmalar devam ediyor. Baraj üzerinde 3 hidroelektrik santrali inşa ederek, enerji üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Atıksu çalışmalarımız kapsamında Karasu, Kocaali ve Geyve’de inşa ettiğimiz Atıksu Arıtma Tesisleri inşa çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor. İnşallah Karasu ve Gevye Atıksu Arıtma Tesislerini devreye alacağız. Kısa süre içerisinde ise Taraklı ilçemize bir atıksu arıtma tesisi kazandıracağız” dedi.

MİLLETÇE ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYORUZ
Başkan Toçoğlu açıklamalarının sonunda ise, “İslam âlemi olarak ve milletçe zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde Rabbim mübarek Ramazan Bayramı yüzü suyu hürmetine herkesin gönlünü muhabbet, merhamet ve adalet ile doldursun. Mazlumlara her daim kucak açanlardan olmayı bizlere nasip etsin. Ramazan ayının rahmetinden hepimizin yeterince nasiplenmesi temennisi ile tüm İslam âleminin ve çok kıymetli hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Kardeşlik ve dayanışma hukukunun yeniden inşa edildiği, maneviyatımızın huzurla dolduğu bu günlerde şunu bir kez daha vurgulamak isterim: bu şehre hizmet etmek bizim bayramımızdır” ifadelerini kullandı.