‘Sanatsever, Sporsever, Eğitimci Bir Başkan’ adı ile derginin hayata dair köşesinde soruları cevaplandıran Başkan Toçoğlu, “Yapacağımız birtakım işleri, uzun süre istişareler yaparak planlıyoruz. Halk ile bağımızı hiçbir zaman kesmiyoruz. Tabii bizim geçmişten, gelenekten aldığımız alışkanlıklarımız da var. Vatandaşımızın iyi gününde, kötü gününde, düğününde, cenazesinde hep yanında oluruz” diye konuştu.

“Paylaşım ve şeffaflık”

Belediye başkanlarının temel görevinin halkla iletişim olduğuna da değinen Başkan Zeki Toçoğlu, “Ne kadar iyi projeleriniz olursa olsun, vatandaşlarla iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyorsanız sonuç almak biraz güç olur. Şimdi, başladığımız günden bu güne edindiğimiz tecrübeyle, vatandaşlarımızla daha iç içeyiz. Bir de prensip olarak ben paylaşmayı, dolayısıyla şeffaflığı seviyorum. Yaptığım bütün işleri göz önünde yapmaya çalışıyorum. Mümkün mertebe de kamuyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, basın ve sendikacılarla paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

“İki temel ilke”

Hayata geçirilen anket çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Anket yaptırdığımızda eskisi gibi sadece ‘belediye başkanını nasıl buluyorsunuz, belediye başkanına oy verir misiniz?’ diye sormuyoruz. Şehirle ilgili düşüncelerini de soruyoruz. Yaptığımız şeyin halkta bir karşılık görmesi gerekiyor” dedi. Başkan Zeki Toçoğlu, ‘Temel ilkeleriniz nelerdir?’ sorusunu ise, “Bir kere, bir ihtiyacın gerçekten ihtiyaç olması gerekir, ikincisi toplumsal fayda getirecek işlere öncelik verilmelidir” diyerek cevaplandırdı.

“İnsanı siyasete şartlar taşır”

Siyaset hedefleri ve siyasette sansasyonun yeri ile ilgili de konuşan Başkan Toçoğlu, “Siyaset planlanmaz bunu kabul etmek lazım. Sakarya Üniversitesi’nde fakülte sekreteriyken bana belediye başkanlığı için teklif yapıldı ve seçildim. İnsanı siyasete şartlar taşıyor. Bana göre son zamanlarda sansasyona değil şeffaflığa daha çok dikkat ediyor vatandaşımız. Sansasyonun zaten yerelde bir karşılığı yok. Mali durumu yönetmeye ve sosyal ilişkilere çok dikkat etmeniz lazım. Halk sizin ahlaki zaaflarınız olduğunu düşünürse, küçücük bir haber bile ortalığı karıştırabilecek sansasyon gücü taşır” dedi.