İlçede devam eden yatırımları beraberinde SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ve AK Parti Geyve İlçe Başkanı Muhittin Irmak ile inceleyen Toçoğlu, projelerde gelinen son aşamalar ile ilgili ayrıntılı bilgiler aldı.

Güneyin atık suları Karadeniz’e

Pamukova ve Geyve ilçelerine hizmet sunacak atıksu arıtma tesislerinin yapım çalışmalarını değerlendiren Toçoğlu, “Yaklaşık 8,5 milyon liralık projemiz 40 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Modern ve son derece ileri teknoloji ile inşa edilen atıksu arıtma tesisimiz güney bölgesine uzun yıllar hizmet sunacak. Tesiste mekanik parçaların montajı tamamlanmak üzere. İnşallah bu yatırım güney bölgesindeki tüm evsel ve endüstriyel atıkları toplayacak ve bu merkezde arıtacak.  Projemizin tamamlanmasıyla Sakarya Nehri şehrimizin güneyinden Karadeniz’e daha temiz ulaşacak. İnşallah tesisimizi kısa süre içerisinde devreye alacağız” diye konuştu.

Atık suya kesin çözüm

Projenin tamamlanmasıyla Pamukova ve Geyve’de atıksu sorununun yaşanmayacağını da belirten Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü hizmet elini tüm ilçelerimize ulaştırıyoruz. Sakarya’nın tüm ilçelerinde atıksu sorununa kesin çözümler üretmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şehrimizi sağlam altyapı ile buluşturma hedefiyle 16 ilçemizin tamamında arıtma tesisi, içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda planlanan yeni yatırımlarımızı da kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Hedef sağlam altyapı

Hedeflerinin Sakarya’nın tamamında sağlam altyapı sorunsuz içmesuyu olduğunu da kaydeden Başkan Toçoğlu, “Bilindiği üzere daha önce Geyvemize yaklaşık 4 milyonluk yatırımla 13 kilometrelik içmesuyu hattı inşa etmiştik. Aynı şekilde Alifuatpaşa içmesuyu projesi kapsamında da 42 kilometrelik içmesuyu hattını tamamladık. İçmesuyu projelerimizin yanında Geyve’ye 125 kilometrelik kanalizasyon ve yağmursuyu hattını kazandırdık. 2. etap yağmursuyu hattı çalışmaları kapsamında 8 kilometrelik hat üzerindeki çalışmalarımız da sürüyor. Tüm bu altyapı çalışmalarımızın ardından ilçemizde kapsamlı bir asfalt atağı başlattık. İlçe merkezindeki tüm güzergahları sıcak asfaltla buluşturduk” dedi.

Doğantepe Köprüsü’nde işlem tamam

Ziyaret programının devamında Geyve Doğantepe Köprüsü’nde tamamlanan çalışmaları inceleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Geyve Doğantepe’de yeni bir köprü inşa etmek için kısa süre önce çalışmalara başlamıştık. Deforme olan eski köprüyü yıktık. Yerine 45 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde yeni bir köprü inşa ettik. Doğantepe Köprüsü artık daha sağlam ve güvenli. Güzergâhta son olarak asfalt serme işlemi gerçekleştirerek çalışmalarımızı tamamlayacağız. İlçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Geyve SGM yükseliyor

Sosyal belediyecilik başlığında da ilçede önemli yatırımların hayata geçirildiğini kaydeden Toçoğlu, “Geyve Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezi projemizde de artık sona yaklaştık. Görüldüğü gibi yalnızca altyapı, içmesuyu ve asfalt değil tüm belediyecilik alanlarında örnek çalışmaları hayata geçiriyoruz. İnşası devam eden bu merkezle Geyveli hanım kardeşlerimiz, çocuklarımız, engelli ve yaşlılarımız birçok farklı etkinlik için bir araya gelecekler. Hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Büyükşehir’e hizmet teşekkürü

Geyve’de gerçekleştirilen hizmetlerden ötürü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden AK Parti Geyve ilçe Başkanı Muhittin Irmak, “Geyve Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü hizmetleri ile buluşmaya devam ediyor. Hamdolsun çok önemli yatırımlar hayata geçirildi. Altyapıda, içmesuyunda, asfalt alanında ciddi hizmetler aldık. Sosyal çalışmalar da oldukça mutluluk verici. Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezi’nin tamamlanması ile ilçemizde büyük bir yer edineceğini düşünüyoruz. Tüm bu yapılanlar ve yapılacak olanlar için Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.