Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun da katıldığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 7. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu’nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Artık yenidünya düzeninde kalkınma yerelde başlıyor. İnsan mutluluğu yerel kalkınmadan başlıyor. Yerelimizi, bize ait değerleri güçlü tutacağız” dedi. Başkan Zeki Toçoğlu ise, “Vatandaşlarımızın yaşamaktan huzur bulduğu, yüzlerinin güldüğü yeni bir Sakarya inşa etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız huzurlu bir kent yaşamı oluşturabilmek ve vatandaşlarımızın Sakarya’da yaşamaktan mutlu olmalarını sağlamak” diye konuştu.

Gaziantep Zeugma Müzesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen 7. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu’nun açılışına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, WCO Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İpekyolu Belediye Başkanları olmak üzere 30 ülkeden yaklaşık 250 yerli ve yabancı konuk iştirak etti.

Unutamayacağımız bir gün

Forumun açılış konuşmasını gerçekleştiren WCO Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak, "İpekyolu Forumu aslında bir gökkuşağı, bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. İpekyolu geleneğine devam ediyoruz ve 7. toplantımızı Gaziantep’te gerçekleştiriyoruz Unutamayacağımız bir gün. Bu toplantılarla sınırların ötesinde paylaşımın aktarılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Huzur ve barış istiyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dünya barışına dikkat çekerek, "Dünyada herkese yer var. Gönül darlığına gerek yok. Bu toplantının sonunda inadına sevgi, inadına barış, inadına kardeşlik, inadına dayanışma diyeceğiz. Artık yenidünya düzeninde kalkınma yerelde başlıyor. İnsan mutluluğu yerel kalkınmadan başlıyor. Yerelimizi, bize ait değerleri güçlü tutacağız. Küreselleşme ile beraber yerelleşmeyi güçlü bir değer olarak önümüze koyacağız. Biz savaş, kan, gözyaşı istemiyoruz. Bölgede ve dünyada huzur ve barış istiyoruz." diye konuştu.

Çok daha huzurlu ve mutlu bir Sakarya için

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, şehirlerin geleceği üzerine çok önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sayın Bakanımız da toplantıdaki konuşmasında önemli hususların altını çizdi. Biz de Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman söylüyoruz. Vatandaşlarımızın yaşamaktan huzur bulduğu, yüzlerinin güldüğü yeni bir Sakarya inşa etmek için çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz. Bu çerçevede bir yandan çağın gereklerine uygun hizmetleri hayata geçirirken diğer yandan da şehrimizin değerlerini, kültürünü ve sosyal ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak gerekli adımları atıyoruz. Amacımız huzurlu bir kent yaşamı oluşturabilmek ve vatandaşlarımızın Sakarya’da yaşamaktan dolayı mutlu olmalarını sağlamak” ifadelerini kullandı.