Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kurban Bayramı vesilesiyle değerlendirmelerde bulundu. Altyapı, ulaşım, çevre, spor, eğitim ve diğer tüm başlıklarda çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Toçoğlu, “Bu şehre hizmet etmek bizim bayramımızdır. Tüm hemşerilerimin Kurban Bayramlarını kutluyor; nice bayramlarda birlikte olmayı diliyorum. Hayırlı bayramlar Sakarya” dedi.

“Ulaşıma dev adımlar”

Başkan Toçoğlu, “Ulaşımda Yeni Dönem’ sloganıyla başlattığımız çalışmalar devam ediyor. 32 Evler – Hızırilyas Arıtma Tesislerimiz arasına şehrimizin yeni girişini açıyoruz. Tepekum-Kuyudibi arasında hayata geçireceğimiz 4 kilometrelik yeni bulvar projemizin ise 3. etabını  tamamladık. 1. etabında ise işlemler sürüyor. Yeni Stadyum bölgemizdeki bulvar çalışmalarımızda sona geldik. Erenler Yavuz Selim Caddesi’nde işlemlerimiz devam ediyor. ADA AVM bölgesine inşa ettiğimiz üstgeçit projemizde hızla yükseliyor. Yazlık Kavşağı için kısa süre önce ihalemizi gerçekleştirdik. TOPÇA Kavşağı’nda hayata geçireceğimiz araç üst geçidi için ise Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ihaleye çıktı. İnşallah ulaşım başlığındaki tüm çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlayarak, şehrimizin kullanımına sunacağız” dedi.

“Sosyal belediyeciliğe örnek çalışmalar”

“Şehrimize yeni sosyal alanlar kazandırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geyve ve Akyazı SGM’lerin ardından Sapanca SGM’yi de tamamladık. Karasu’da ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Engelsiz Yaşam Merkezimiz de kullanıma hazır durumda. Şehit ve Gaziler Derneği’ne tahsis edeceğimiz proje ise açılışa hazır. Tarihi Alicanlar Konağı’nda yoğun bir çalışma söz konusu. İnşallah Kuyudibi’nde bulunan tarihi konak için ise kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız.”

“Şehrin tarihine Büyükşehir katkısı”

“Tarihi Uzunçarşı’da hızla tamamlanıyor. Tarihi Ada’da bulunan yapıların görünümleri ilgi çekmeye başladı. İnşallah Tarihi Ada yeni görünümüyle şehrimize çok yakışacak. Yeni bir cazibe merkezi olacak. Eski AFA’nın bulunduğu bölgede yıkım işlemlerimiz tamamlandı. İnşallah bu bölgeye de daha önce açıkladığımız gibi Kongre Merkezimizi kazandıracağız. Kent Park içerisinde bulunan tarihi kuleyi de restore ederek saat kulesi haline dönüştüreceğiz.”

“Şehir için önemli yatırımlar”

“Hendek Atatürk Parkı’nda yeni bir yaşam alanı ortaya çıkarıyoruz. Çok yönlü bir proje Hendek’te hayat bulacak. Kocaali sahillerine de yeni bir soluk getirecek sosyal tesis projemizde yükselmeye başladı. Bu projemizle Kocaali turizmi canlılık kazanacak. Maltepe Sosyal Tesislerimizde ise sona geldik. Arifiye’de de inşa edeceğimiz yeni park projemizi kısa süre önce açıklamıştık. İnşallah önümüzdeki günlerde de ihalesini gerçekleştireceğiz. Demokrasi Meydanı’nda da direnişin ruhuna uygun bir meydan inşa edeceğiz. Bu konuda da hazırlıklarımız devam ediyor.”

“115 Milyon TL’lik asfalt”

Asfalt çalışmalarına da değinen Başkan Toçoğlu, “Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla şehir merkezi ve 16 ilçemizi yeni yüzlerine kavuşturuyoruz. Yaklaşık 115 Milyon TL’yi bulan bir çalışma gerçekleştireceğiz. Ekiplerimiz şehrimizin dört bir yanında çalışıyor. İnşallah havalar müsaade ettiği müddetçe sahadayız. Yeni Hal Kompleksi’nde çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandığında Doğu Marmara’nın en büyük hali olma özelliği taşıyacak. Taraklı’da sentetik saha çalışmalarımız devam ediyor. Sapanca Hacımercan Spor Tesisleri için ihalemizi gerçekleştirdik. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımız başlayacak” ifadelerini kullandı.

“Barajlarla alternatif kaynaklar”

Bugüne dek şehrin altyapısı içinde ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Sakarya’mızın 16 ilçesinde hayata geçirdiğimiz yatırımlarla şehrimizin altyapı geleceğini güvence altına alıyoruz. Şehir genelinde hali hazırda devam eden yatırımlarımızın toplam değeri 600 milyon lirayı aşmış durumda. İçmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu anlamında dev yatırımlar yaparken şehrimiz için barajlar ve enerji santralleri inşa ediyoruz. Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturmak amacıyla Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim olarak Akçay Barajı’nı inşa ediyoruz. 100 milyonluk yatırımla şehrimizin güneyinde hayata geçirdiğimiz baraj projesi ile şehrimize kaliteli içmesuyu sağlarken aynı zamanda isale hatları üzerine yerleştireceğimiz türbinlerle de şehrimiz ve ülkemiz için enerji üreteceğiz. Benzer bir projeyi şehrimin kuzeyinde de hayata geçirmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Karasu ve Kocaali ilçelerimizde inşa edeceğimiz Çamdağı Barajı ile şehrimizin içmesuyu geleceğine bir garanti daha oluşturacağız” diye konuştu.

“1,8 Milyarlık altyapı yatırımı”

Başkan Toçoğlu, “Altyapı anlamında büyük hedeflerimiz var. İnşallah 2023 yılına kadar şehrimiz için 1,8 milyar lira değerinde altyapı yatırımı yapacağız. Depremin izlerini üst yapı ile birlikte altyapıdan da siliyoruz. 60 milyonluk yatırımla Serdivan ve Erenler ilçelerimizin tüm içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. İlçelerimizin içmesuyukalitesini yeni hatlar ile güvence altına alıyoruz. Ayrıca iki ilçemizde için şehrimizde ilk sayılabilecek dev yağmursuyu hatları da inşa ederek bölgenin yağmursuyu altyapısını güçlendiriyoruz. Şehrimizin kuzeyinde Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizi devreye aldık. Karasu ve Kocaali ilçelerimize yüksek kalitede içmesuyu sağlayan yeni tesis ile bölgede yaşayan hemşerilerimiz musluklarından Türkiye’nin en kaliteli sularından birini içiyor. İki ilçemizde inşası devam eden 450 kilometrelik yeni içmesuyu hattı ile de bölgede en az 50 yıl içmesuyu anlamında hiçbir sıkıntı yaşanmayacak. Karasu’dan sonra Kocaali’de de inşa ettiğimiz atıksu arıtma tesisi ile bölgeden Karadeniz’e hiçbir şekilde atıksu karışmayacak” ifadelerini kullandı.

“Altyapıda yoğun çalışma”

“Taraklı ve Geyve’de 33 mahallemiz için 45 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Bölgenin en yüksek noktalarına kadar sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştırmak için bölgede çalışmalarımız sürüyor. 165 kilometrelik içmesuyu hattımız hızla inşa ediliyor. 128 kilometrelik içmesuyu, 80 kilometrelik kanalizasyon ve 4 kilometrelik yağmursuyu hattı ile de Karapürçek ve Akyazı Küçücek Mahallemizin altyapı geleceğini garanti altına alıyoruz. Akyazı ilçemizde sona geldiğimiz 18 kilometrelik yeni hat ile de 5 mahallemize kaliteli içmesuyu ulaştıracağız. Hat üzerinde inşa edeceğimiz HES ile şehrimiz için enerji üreteceğiz. Ferizli ve Söğütlü’de 120 kilometre kanalizasyon hattı ve 40 kilometre içmesuyu hattı inşa ediyoruz. İki ilçemizin tüm atıksularını Karaman Atıksu Arıtma Tesisine ulaştırarak dünya standartlarında arıtacağız. Yeni içmesuyuhattı ile de bölgeyi sorunsuz altyapı ile buluşturacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde her noktaya kaliteli içmesuyu ve sorunsuz altyapı ile buluşturmak adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. “