AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, geçtiğimiz yıl Arifiye’de inşa yapımı tamamlanan Toptan Sebze ve Meyve Hali Kompleksi’nde incelemelerde bulundu. İl Başkan Yardımcıları Enver Tok, Ömer Arslan, Mustafa Kaytaz ve Sakarya Hal Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar’ın da eşlik ettiği ziyarette halin çalışmaları ve gelinen son nokta hakkında bilgiler alan Başkan Tever, yapımında emeği geçen tüm aktörleri tebrik etti.

Bölgenin en büyük hal merkezi

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya Hal Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar: “Bölgenin en büyük hal komplekslerinden biri olan Sakarya Hal Şirketi olarak, çalışmalarımızı son sürat sürdürüyoruz. İl Başkanımız Sayın Yunus Bey’de bugün ziyaretimize gelerek bizleri onurlandırdılar. 80 dükkân ve bir idari hizmet binamız ile esnafımız için elimizden gelenin en iyisini yapmak için mücadele veriyoruz. 96 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen hal tesisimiz, şu anda yapılan çalışmalarımızla esnaflarımıza sistematik ve tam donanımlı olarak hizmet veriyor. İnşallah kısa sürede çevre düzeni gibi küçük eksiklerimizi de tamamlayarak sektörümüze güçlü hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Sektörün iş potansiyelini artırdı

Ülkemizin ilk Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilen bölge hali olduğuna işaret eden İl Başkanı Tever, kompleksin pek çok avantajıyla öne çıktığını belirtti. Tever, “Bugün arkadaşlarımızla birlikte Bölge Hal Kompleksimizi ziyaret ederek, Sakarya Hal Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Bey’den sürdürülen faaliyetler hakkında bilgiler aldık. Burada çok sistemli ve güzel çalışmalar yapıldığına şahit oldum. Hal merkezi, ana ulaşım arterlerine yakınlığıyla sektör temsilcilerine rahat çalışma olanağı sağlıyor ve bu konum müşteri potansiyelinde de belirgin bir artışa sebebiyet vermiş.  Yeni halimiz, ilerleyen süreçte sebze ve meyve sektörünü yeni bir konuma getireceğine inanıyorum. Sebze ve meyve sektörüne yeni bir soluk kazandıran hal kompleksimizin hayırlı olmasını diliyor, bu yapının tamamlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.