15 Temmuz darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümü dolayısıyla, 15 Temmuz gecesi Arnavutköy Topkule Kışlası’na girmek isterken darbeci askerlerin ateş açması sonucu şehit düşen Polis Özel Harekât Serdar Gökbayrak’ın ailesine ziyarette bulundu.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsünün 4’üncü yıl dönümünde, Serdivan’da ikamet eden Şehit Polis Özel Harekât Serdar Gökbayrak’ın eşi Necla Gökbayrak’ı evinde ziyaret etti. Başkan Tever’e ziyaretinde, Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İlhan Türkseven ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Seher Kural Cinanoğlu da eşlik etti.

Dua ve duygu paylaşımlarının yapıldığı ziyareti değerlendiren İl Başkanı Tever, milletimizin darbe girişimine karşı tek yürek olduğunu belirterek, 15 Temmuz gecesi milletin adeta destan yazdığını ifade etti. 15 Temmuz gecesin de yaşlısı genci, kadını erkeği ile herkesin namluların ve tankların önüne vücutlarını siper ettiğini aktaran Tever, “15 Temmuz gecesinde 40 yıllık bir planın son sahnesini hayata geçirmeye çalıştılar. Allah’a hamdolsun ki vatanına sahip çıkan, meydanlara koşan, tankların önünde duran vatandaşlarımız ile birilerinin hesap edemediği, tanklarını, toplarını hazırlarken akıllarına getiremediği bir şey vardı, o da bizim insanımızın iman dolu yüreği. Serdar kardeşimize göstermiş olduğu kahramanlık nedeniyle bir kez şükranlarımızı sunuyoruz. Makamı ali olsun. Tarih, vatanı ve milleti uğrunda canını veren demokrasi şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacak. Sizler onların bizlere olan emanetisiniz. Her zaman sizlerin yanında olacağız. Bugün bizleri evlerinde ağırlayan sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul’da şehit düşen Polis Özel Harekât Serdar Gökbayrak’ın eşi Necla Gökbayrak, “O gece çocuklarıma ‘Bakın çocuklar bu gece tarih yazılıyor, daha önce böyle bir şey yaşamadınız, sizin için bu gece tarih yazılıyor’ dedim. Gerçekten eşim o gece tarih yazmış” şeklinde konuştu.

O geceki duygularını ifade eden Gökbayrak, “15 Temmuz gecesi darbe olduğunu haberini alınca hemen eşini aradım ve durumunu sordum. İlerleyen saatlerde ‘Beni bu akşam arama’ dedi. Kendisi özel harekâtçıydı, operasyonlara alışmıştık görevdeyken aramamızı istemezdi. Daha sonra dayanamadım aradım ve bana video attı. Daha önce hiç yapmadığı birşeydi. Videoda ‘görüntü çekmeyelim’ diyen arkadaşları vardı. Eşim de ‘Onlar benim Gölbaşı’nda 14 özel harekâtçı arkadaşımı şehit etmişler’ diyordu. O arada da Gölbaşı’ndan daha yeni yeni haberler geliyordu. Videoda sadece eşimin ayakları gözüküyordu kendisi gözükmüyordu. Bu en son ki görüşmemiz oldu. Biz üzülüyoruz, ziyaretlerde acılarımız tazeleniyor. Temmuz ayı bizim için artık karanlık bir yas ayı. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Sakarya ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, sosyal hizmetlerimiz o günden sonra bizi hiç yalnız bırakmadılar. Maddi manevi hep yanımızda oldular. Eşim şehit olduğu günden beri devletimiz her zaman yanımızda. Evlatlarımla da bire bir ilgilendiler. Onlar da babalarına layık birer evlat olacaklar inşallah” dedi.

Şehit eşi için konu “vatan, millet, görev” olduğunda gözünün hiçbir şey görmediğini söyleyen Gökbayrak, onun için her şeyden önce görevinin geldiğini aktardı.