Toplantıda İl Başkanı Tever'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ve İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer de AK Parti 137. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda hazır bulundu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantı, istişare ve soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Tever; "Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 137. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızı gerçekleştirdik. Önceki gün ise Genel Başkan Yardımcımız, Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir başkanlığında 81 İl Başkanıyla istişare toplantımızı gerçekleştirmiştik. Toplantımızda, koronavirüs ile mücadele başta olmak üzere iç ve dış siyasetteki konuları, teşkilat çalışmaları ve yerel yönetim çalışmaları üzerine değerlendirmelerimiz oldu. Bugünkü İl Başkanları Toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımız; ülkemizin salgınla mücadelede gelinen durumuna ilişkin önemli mesajlar verdi. Yine iç ve dış siyasette gelişen önemli hadiselere değindi. Koronavirüs salgını sürecinde alınan tedbirlerin yol açtığı ekonomik, sosyal ve insani sıkıntıların giderilmesi konusunda hükümetimiz Allah’a hamdolsun ki başarılı bir süreç yönetimi gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın toplantıda ifade ettiği gibi ‘Teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz. En küçük bir ihmal bile bu salgının yeniden hortlamasına yol açabilir.’ Tüm kurallara azami hassasiyet göstermeye devam ederek bu salgın krizini de inşallah geride bırakacağız” dedi.

Başkan Tever; “Devletimiz, bir taraftan koronavirüs salgınıyla başarılı bir şekilde mücadele ederken, diğer taraftan da medeniyetimizin ve tarihimizin bizlere yüklediği sorumluluğu yerine getirerek, milletimize verdiğimiz sözleri birer birer hayata geçirmeye devam ediyor. AK Parti’yi diğer siyasi oluşumlardan farklı kılan işte bu iki misyonu birlikte yerine getirebilmiş olmasıdır. Şartlar ne olursa olsun içeride ve dışarıda hangi tuzaklarla, hangi algı ve ayakoyunlarıyla karşılaşırsak karşılaşalım, bu perspektifi kaybetmeyeceğiz. Bizleri, milletimize hizmetten uzaklaştırmaya, şehrimiz için harcayacağımız enerjiyi ve vakti kısır tartışmalarla heba ettirmeye çalışanlara heveslendikleri fırsatı asla vermeyeceğiz. Elbette hiçbir iftirayı ve yalanı da bu süreçte cevapsız bırakmayacağız ama asla karşımızdakiler gibi siyaseti bundan ibaret bir iş haline de dönüştürmeyeceğiz. İlçe başkanlarımızdan belediye başkanlarımıza kadar tüm dava arkadaşlarımızla beraber Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği perspektifte ilerleyerek yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz ve edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah’ın izniyle bu süreçlerden de yine güçlenerek çıkacağız inşallah” diye konuştu

Toplantının basına kapalı bölümünde ise, teşkilatlarla ilgili bilgilendirmeler ve istişareler gerçekleştirildi.