AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, yayımladığı kutlama mesajıyla başta şehit anneleri, gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Başkan Tever mesajında, "Kadınlarımız, toplumsal yaşamın ayrılmaz birer parçası, toplumun yapıtaşını oluşturan ailenin temel unsurudur. Hayatın her alanında her türlü fedakârlığı gösteren kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri doğuran ve yetiştiren kişilerdir" dedi.

Kadınların eğitimli, bilgili ve bilinçli olmasının sağlıklı bir toplumun ön şartı olduğunu ifade eden Bakan Yunus Tever, "Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş mücadeleler veren kadınlarımız, büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de sağlıklı, mutlu ve güzelliklerle dolu gelişmiş bir toplum olmanın mihenk taşı olma özelliğini koruyarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktadır. Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Kara Fatma, Şerife Bacı, Onbaşı Halide Edip ve adı bilinmeyen nice kadınlarımız destan yazmıştır. Günümüzde kadınlarımız, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan, kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiştir. Bu başarı örneklerinin artması ve toplumun her kesiminde dalga dalga yayılması gerekmektedir” diye konuştu.

Samsun'un Canik ilçesinde E.M'nin 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde eski eşi İbrahim Zarap tarafından darp edilmesine de değinen Başkan Tever, "Maalesef bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken, kadına yönelik şiddet asla ama asla kabul edilemez. Küçücük bir çocuğun yaşadığı tarifsiz korkunun ağır yükü var hepimiz yüreğinde. Şiddetin her türlüsüyle sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Rabbim, kimseyi vicdan ve sevgiden mahrum bırakmasın. Kadına şiddete hayır!” ifadelerini kullandı. 

Tever, "Medeniyetimizde çok özel bir yere sahip, toplumsal hayatta önemli roller üstlenen, ürettikleri artı değerle ülkemizin ve Sakarya’mızın gelişip güçlenmesine büyük katkı sağlayan başta şehit ve gazilerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü gönülden kutluyorum" dedi.