Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bir dizi ziyaret için Sakarya’ya geldi. İlk olarak Ocak ayında imza töreni gerçekleştirilen Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ'nin (TÜRASAŞ), "Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi" kapsamında üretilecek 8 elektrikli setinin görüşmeleri için TÜRASAŞ’a gelen Vali Gül ve Başkan Şahin’i burada heyet karşıladı. Sunum sonrasında fabrikada incelemelerde bulunan Vali Davut Gül ve Başkan Fatma Şahin, yetkililerden bilgi aldı. Ardından da Milli Elektrikli Tren setini inceleyen Başkan Şahin, makinist koltuğuna oturarak test sürüşü gerçekleştirdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Sakarya bizim gözbebeğimiz, yüksek teknolojinin merkezi. Gaziantep olarak 25 kilometrelik Gazi Ray’ın uluslararası rekabet gücünü yüksek tutan Milli Trenin alt yapısının Sakarya’da gerçekleşeceği için çok mutlu, onurlu ve şerefliyiz. Kendi hikayemizi ve kendi destanımızı yazıyoruz. Sakarya’da bu üretim merkezi olmasaydı bunu başaramazdık” dedi.
Vali Gül ve Başkan Şahin, fabrika ziyaretinin ardından Vali Çetin Oktay Kaldırım’la bir araya geldi. Heyet son olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.