2018 yılında yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler veren Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 3 yıl içinde yapılan çalışmaları da değerlendirdi.

Başkan Püsküllü, toplu konut, yeraltı otoparkı, meydan, Orta Çarşı, Uludere 3. Etap projeleri başta olmak üzere yeni projelerin 2018’de start alacağı müjdesini verdi. 3 yıllık görev süresi boyunca atılan her adımda Hendek menfaati için hareket ettiklerini anlatan Başkan İrfan Püsküllü, Büyükşehir Belediyesi ile de uyum içinde çalışarak, Hendek halkının ihtiyacı olan hizmetlerin alındığını ifade etti.

“Hizmet alanımız çok genişledi”

Başkan yardımcılarının ve daire müdürlerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Püsküllü, “Büyükşehir yasası ile birlikte hizmet alanımız bir anda genişleyerek 16 olan mahalle sayımız 91’e çıktı. Köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından, en çok yol ve su talebiyle karşılaştık. SASKİ, su konusunda ciddi yatırımlar yapıyor. Yol konusunda ise hem Hendek Belediyesi hem de Sakarya Büyükşehir Belediyemiz geçen sezon rekor düzeyde asfaltlama yaptık. Yeni sezonda da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, kalan mahalle ve grup yollarını tamamlayacağız. Hendek’te asfaltsız yol kalmayacak. Biz bu hızla gidersek, ileride şu an stabilize bakım yaptığımız tarla yolları için de asfalt talebi gelirse şaşırmam” dedi.

“Temizlikte iyi durumdayız”

Hendek’te vahşi depolamanın kalktığını ifade eden Başkan Püsküllü, “Hendek’te temizlik yönünden çok iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Ama vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze ve personelimize burada basın huzurunda da teşekkür ediyorum. Yine çöp olayında 70-80 yıllık vahşi depolama işini kaldırarak Nuriye çöplüğünü kapattık. Şu an çöp aktarma istasyonumuz sorunsuz çalışıyor. Orada koku ya da çevreye verilen bir zarar yok. Havalar açtığın da bir toplantı da orada yapabiliriz. Yine Uludere Park Tesisi, Saat Kule ve Park gibi projelerimizi hayata geçirdik. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yenilenen Atatürk Parkı’mız da gelecek nesillere taşınacak çok önemli bir eserdir” diye konuştu.

İnsanların hayatına dokunan hizmetler

Püsküllü, kendisini en mutlu eden çalışma olarak ise bayanları denize götürmelerini gösterdi. Geçen yaz başlayan uygulamanın yeni yaz döneminde de devam edeceğini söyleyen Püsküllü, “80’li yaşlara gelmiş bir teyzemizin ilk defa denize gittiğini söylemesi ve bize teşekkür etmesi beni oldukça etkiledi. Uygulama bu yıl da devam edecek. Bunun yanı sıra devam eden sosyal hizmetlerimiz de var; hoş geldin bebek ve evlerin temizliği gibi. Yine 3 yılda onlarca hasta yatağı, akülü ve manuel araba yardımında bulunduk. Görme Engelliler Empati İstasyonu açtık ve 1 ayda 2 bin 500 kişi tarafından ziyaret edildi” dedi.

Başkan Püsküllü, Hendek Belediyesi’nin güçlü bir araç ve iş makinası filosuna sahip olduğunu da belirterek, 2015-2017 yılları arasında toplamda 32 araç ve iş makinasının hibe olarak veya satın alınarak Hendek Belediyesi bünyesine katıldığını belirtti. Başkan İrfan Püsküllü, 2018 yılında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın Hendek’te yapılacağını belirterek en az 50 bin ziyaretçi beklediklerini ifade etti.