“Bu süreci çocuklarımız için iyi değerlendirmek istedik”

Tüm dünyayı saran koronavirüsle ilgili belediye olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ve bu süreçte her zaman olduğu gibi çocukları da unutmadıklarını belirten Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullar tatil edildi, çocuklarımız haftalardır evde. Bu zorlu süreçten çocuklarımız da çok etkileniyor. Evden çıkamıyorlar, ebeveynlerindeki gerginliği hissediyorlar. Anne-babalar bir yandan salgın hastalık ile ilgili gerginliği yaşarken bir yandan da evde enerjilerini atamayan çocuklarına bu süreci anlatıyorlar. İnanıyoruz ki çocuklarımızın bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sağlıkla parklarda oynamaları tüm anne ve babaların temennisidir. Bizlerde bu süreci çocuklarımız için iyi değerlendirmek istedik ve çocuklarımızın evlerinden çıktıklarında güzel sürprizle karşılamanın heyecanı içerisindeyiz”  dedi.

“Çocuklar, sizleri çok seviyorum”

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Çocuklar, sizleri çok seviyorum, Sapanca Belediyesi olarak sizleri düşünüyoruz. İnanıyorum ki, ülkemiz bir an önce sağlıklı günlerine geri dönecek. Güzel günler gelecek, bu günler geçecek çocuklarımız parklarda neşe ile oynayacaklar. Biz çocuklarımız için Güldibi Hasanpaşa Caddesindeki parkımızla hazırlıklara başladık. Sevgili çocuklar, tamamen ahşap oyun gruplarımızla doğal ortamda oynamanız için abileriniz, amcalarınız sizler için çalışıyor. Biz sizleri düşünüyoruz, sizler için çalışıyoruz. Sizlerde sevdiklerinizi düşünün bir müddet daha evde kalın ve derslerinizi ihmal etmeyin” dedi.

“Çocuklarımız için hazırlıklara başladı”

Başkan Özen, şöyle devam etti: “Çocuklarımızın kimyasaldan ve plastikten uzak, daha güvenilir ve sağlıklı ortamlarda oyun oynamaları için başlattığımız ahşap oyun parkları projemiz bundan sonra yapılacak tüm parklarımızda uygulayacağız. Güldibi Hasanpaşa Caddesindeki parkımızda ahşap oyun guruplarının montaj çalışmasıyla birlikte, peyzaj çalışmaları da başladışeklinde konuştu.