Heyet Önce Toç-Bir Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı Günay Kaya ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ı makamlarında ziyarette bulunarak sorunları aktardılar.

Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve TAR-DER Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Ör ziyarette, Sertifikalı Tarım Danışmanlığının gelişim sürecini anlattıklarını söyledi.

Ör, “Sertifikalı Tarım Danışmanlığı; 2009 yılında 24 ilde 100 danışmanla 3 bin 145 işletmeye verilen danışmanlık hizmeti ile başlamıştır. Bugün gelinen noktada 81 İl’de 883 yetki belgesi almış danışmanlık oluşumu bünyesinde bulunan 2 bin 620 danışmanla 156 bin işletmeye danışmanlık hizmeti verilir duruma gelinmiştir. Ayrıca şu anda 14 bin 100 danışman da sertifika belgesi almış durumdadır” dedi.

TAR-DER yönetimi olarak memnuniyetlerini belirten her iki genel başkan;Sertifikalı Tarım Danışmanlığının önemi üzerinde durdular.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise verdiği bilgide, önümüzdeki günlerde Sertifikalı Tarım danışmanlığının daha sağlıklı bir yapı kazanması konusunda gayret göstereceğini söyledi.

Kabule TAR-DER Yönetim Kurulu Üyeleri Ordu Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, Edirne Keşan’dan Serbest Tarım danışmanı Lütfü Açar,  Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör, Denetleme Kurulu Üyeleri Antakya Tarım danışmanları Derneği Başkanı Özlem Yılmaz ve Edirne Keşan’dan Serbest Tarım danışmanı Osman Tuman katıldı.

Görüşmede TZOB Yönetim Kurulu Üyesi İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan da hazır bulundu./ Kadir KARAKAŞ