Sakarya GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Korkmaz, Berat Kandili mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ramazan ayının müjdecisi olan Berat gecesinin bir yıllık rızıkların paylaştırıldığı, İslam alemi için çok önemli bir gecedir.
Bu kutsal geceyi layıkıyla idrak edenler, büyük sevaplar kazanır. Rabbimiz Berat ve benzeri kutsal gecelerde rahmet ve merhamet kapılarını ardına kadar aralamaktadır. Biz de bu sonsuz ikrama karşı Rabbimizin emirlerini yerine getirip, yasaklarından korunmayı düstur edinerek Peygamber efendimize layık ümmet olmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Af ve bağışlanma gecesi olan bu mübarek geceyi idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşarken bu mübarek gecenin manevi duyguları içerisinde birbirimize sevgi ve hoşgörü ile yaklaşarak dargınlık ve kırgınlıklara son vermeli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz,
Berat gecesi, hızla akıp giden hayatımızı sorgulamamızı sağlama ve gönül dünyamızdaki eksikliklerden kurtulma fırsatı vermektedir.
Bu duygular ile Berat gecesinin milletimize, Türk-İslam alemine, insanlığa hayırlar getirmesini, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyor şahsım, Sakaryagiad yönetim kurulumuz ve tüm üyelerimiz adına kandilinizi kutluyorum.”