Sakarya GİAD Başkanı Gökhan Korkmaz mesajında, “Zaman bazı acıları asla unutturmuyor, izlerini silmiyor ve bitirmiyor... Zaman sadece geçip gidiyor...

Binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Marmara depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştı.

Marmara Depremi, aradan 18 yıl geçmesine rağmen hafızalarda hala ilk günkü tazeliğini koruyor ve kaybedilenler hiçbir zaman unutulmuyor. Onlar bizlerin belki arkadaşı, komşusu, ailesi, evladı ya da canı idi. O canlarımızı bizlerden alan vesile ile kader çizgisi ile kalitesiz yapı, yanlış plan ve yapılaşma idi.

Şimdi;

Ülkemizin aktif bir deprem kuşağı üzerinde olduğunu hem vatandaşlar olarak bizler, hem de yöneticilerimiz asla unutmamalıyız. Şahsen bir inşaat mühendisi olarak söylemek isterim ki bu gerçeğe uygun olarak en büyük sorumluluğumuz ise, yaşanan felaketlerden ders çıkarmak ve gerekli tedbirleri almaktır.

45 saniye süren ve geniş bir bölgede etkisini gösteren 17 Ağustos Marmara depreminin 18. yıldönümünde, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.