33 mahalle muhtarı ile bir araya gelen ve mahallelerde vatandaşlar ile görüşen Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, muhtarlar ve vatandaşlar ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

“Ruberu ilişkisi içinde”

Ziyaretlerde konuşan Başkan Fevzi Kılıç; “İlçemizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda her zaman istişarelerde bulunduğumuz kıymetli muhtarlarımızı ziyaret ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tabiriyle devletin milletimizle her gün ruberu, yani yüz yüze ilişki içinde olan seçilmiş temsilcileri olan muhtarlarımız ile birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Önceliğimiz gönül rızası”

Kılıç, kalıcı hizmetlerin önemini vurgulayarak; “Hangi hizmet için yola çıkarsak çıkalım, önce milletimizin her bir ferdinin gönül rızasını nasıl kazanacağımızı düşünüyor ve ona göre hareket ediyoruz. Erenler'imize kalıcı ve faydalı hizmetler kazandırmanın mücadelesini veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hemşerilerimizin sohbeti bir başka güzel”

Yeşilin önemini vurgulayan Kılıç; “Her zaman ifade ettiğimiz gibi hemşerilerimizin sohbeti bir başka güzel. İlçemizin insanı gibi doğası da ayrı bir güzel. Erenler’imizde yeşilin tonları gönlümüze huzur veriyor. İnanıyorum ki daha sağlıklı günlerde bu güzel havaların tadını hep birlikte çıkaracağız” dedi.

Hacıoğlu tamamlanıyor

Belediye çalışmalarına değinerek kısa bilgiler veren Başkan Kılıç; “Saha çalışmaları hakkında kısa bilgi verecek olursak, Hacıoğlu Mahallesi Şehit Astsubay Yaşar Güller Caddesi’nde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sürdürdüğümüz alt yapı ve üst yapı çalışmalarında son aşamaya gelindi. Asfalt atımı işlemi birkaç gün içerisinde gerçekleşecek. Bunun yanı sıra Türbe Caddesi'nde yenileme çalışmaları kapsamında alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla asfalt atım işlemi de gerçekleşti. Caddede tretuvar çalışmalarında da sona gelindi” şeklinde konuştu. 

“Çalışmalar tam sürat devam edecek”

Çalışmaların aralıksız süreceğini belirten Başkan Kılıç; “İnşallah 2020 yılı içerisinde de Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Şehit İlhan Aras Caddesi, Fatih Caddesi, Bağlar Caddesi ve 1139 ile 2065 no’lu caddelerimizde alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız gerçekleşecek. Aynı zamanda Yavuz Selim ve Akşemsettin Caddelerinin kesiştiği kavşaktan itibaren Bağlar Caddemizde imar planlarına uygun şekilde genişletme, alt yapı ve üst yapı çalışmamızı gerçekleştirecek, caddemizi duble yol haline getireceğiz” dedi.

Kırsala doğalgaz atağı

AGDAŞ’la yürütülen ortak doğalgaz çalışmalarına da değinen Kılıç, “Kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın doğalgaz talebi vardı, seçim öncesinde bu taleplerini sıklıkla dile getirmişlerdi. AGDAŞ ile yaptığımız görüşmeler sonucunca Çaybaşıyeniköy, Tuapsalar, Şükriye, Hürriyet, Çaykışla, Sarıcalar, Şeyhköy ve Epçeller mahallerimize doğalgaz gelecek. AGDAŞ ve belediye ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Hedefimiz doğalgazı olmayan mahallerimizde imar sorunlarının çözülmesi ve akabinde oradaki vatandaşlarımızın da doğalgazdan faydalanabilmeleri” şeklinde konuştu.

Tarla yollarında sona gelindi

Tarla yollarındaki çalışmalarda sona gelindiğini belirten Kılıç, “Kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşların tabiriyle hayati önem taşıyan tarla yolları meselemiz vardı. Seçim öncesinde neredeyse tüm kırsal mahallelerimizde bu taleple karşılaştık. Şükürler olsun ki göreve geldiğimizde çalışmaları başlattık. 2019 yılında büyük ölçüde bitirdiğimiz tarla yollarında kalan kısmı da bu yıl yapıyoruz ve sona yaklaştık. Nasip olursa bir iki hafta içerisinde tüm tarla yollarında çalışmalarımızı bitirmiş olacağız. Şimdi kırsal bölgelere gittiğimiz zaman vatandaşlarımız dua ediyor, Rabbim her birinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

“Kırsalda çalışmalar sürecek”

Alt yapı çalışmalarına hız vereceklerini belirten Başkan Kılıç, “Ana caddelerimizde asfalt çalışmaları ile birlikte merkez mahallerimizde alt yapısı tamamlanan sokaklarımıza Erenler Belediyesi olarak toplam 13 bin 500 ton asfalt atacağız. Kırsal mahallerimizde de inşallah yıl içerisinde 6 bin tonluk asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Asfalt çalışmalarının yanı sıra merkez mahallerimizde alt yapısı tamamlanacak olan 25 sokağımızda da kilitli parke çalışması yapacağız. Merkez mahallelerimizde 24 bin metre kare, kırsal mahallerimizde ise 8 bin 500 metre karelik alanla kilitli parke çalışması gerçekleşecek. İhtiyaca göre bu sayı artabilir” açıklamalarında bulundu.