Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı ve Sakaryalı İşadamı Bülent Tunç, “Hayvancılık sektörünün en büyük organizasyonunda bulunmaktan, fuarda sergilenen hayvan ırklarının ve hayvancılık sektörünün dünyada geldiği noktayı görmekten dolayı çok mutluyum. Üç gün sürecek Uluslararası Hayvancılık Fuarı son derece verimli konferans, çalıştay ve sempozyumlara ev sahipliği yapmakta, bizde ülkemizi temsilen bir heyet ile buradayız. Hayvancılık üzerine tüm yenilikler, tarımla ilgili güncel konular ve mesleki faaliyetler bu fuarda sergileniyor. Ülkemizin hayvancılık konusunda geldiği son noktayı buradan değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Türkiye heyeti olarak buradaki çalışmaları önemsiyor, bu büyük organizasyonun verimli çıktılar sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca bu uluslararası fuarda Sakarya’mızın bir değeri olan, Sayın İl Başkanım Fevzi Kılıç’ı görmekten de onur duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Misafirperverliği ve heyetin ilgisinden dolayı teşekkürlerini sunan Kılıç, “Fransa’da düzenlenen Uluslararası Hayvancılık Fuarında sektörün ihtisas sahibi kişileriyle bir tüketici olarak aynı ortamda bulunmaktan dolayı mutluyum. Sayın Bakanımıza ,Sakaryalı İşadamımız ve Başkanımıza bizleri heyetine davet ettiği, buradaki misafirperverliği için teşekkürlerimi sunuyor, çalışmalarında üstün başarı diliyorum” şeklinde konuştu.

Avrupa’nın en büyük hayvancılık fuarı olan Sommet de L’elevange’in bu yıl 27.’si düzenlendi. Clermont-Ferrand ’da 180 Bin metrekarelik alanda gerçekleşen fuarda, 32 ülkeden bin 500 katılımcı yer alıyor. İki bin baş hayvanın sergilendiği, 95 bine yakın ziyaretçinin beklendiği “Uluslararası Hayvancılık Zirvesi”, sergilenen ürünler dolaysıyla dünyadaki en büyük ihtisas fuarları arasında yer alıyor.