Gündem dışı konuşmalar ile başlayan meclis toplantısı bir önceki meclis toplantısına ait tutanağın okunarak kabulü ve gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından son buldu. Toplantıda gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Nurgül Ada, 'T.C.' ibaresinin kurumsal ibareye eklenmesinden dolayı Başkan Fevzi Kılıç’a teşekkür ederken, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Özgür Paşaalioğlu ise; “T.C. ibaresi belediyemizin kurumsal kimliğine eklendi. Hassasiyetlerinden dolayı AK Parti İl Başkanına ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç ise; “T.C. ibaresi hepimizin ortak bir hassasiyeti. Olması, yapılaması gereken bir şeydi ve yaptık” diyerek, Küpçüler Mahallesinde bulunan üst geçitte tadilat çalışmanın başladığını ifade eden Başkan Kılıç; “Üst geçit Karayolları Müdürlüğüne ait. Onlarda şuanda orada bir çalışma halindeler, kısa süre içerisinde tamamlanacaktır” dedi.

2. üniversite

Başkan Kılıç, 2. Üniversitenin ilçelerine gelmesi için ciddi bir çalışma yürüttüklerini belirterek; “Şunu ifade etmek istiyorum, 2. Üniversiteyi ilçemize kazandırmak için ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Biz 2. Üniversitenin yeri için Et ve Süt Kurumunun yerini teklif ettik. İlgili Bakanlığımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ile de irtibat halindeyiz. Süreci bizzat takip ediyorum. İnşallah da 2. Üniversiteyi ilçemize kazandıracağız. Çevre Bakanlığımız ile bu ay yaptığımız görüşmeler sonucunda 1 adet çöp kamyonu, 200 adet çöp konteynırı ve muhtelif yerlerde asfalt kullanmak için 500 Bin TL hibe aldık. Erenler’imiz için çalışmaya, mücadele etmeye hep birlikte devam edeceğiz. Kentsel Dönüşüm evleri için de ihale yapmıştık, fiyatlarda güncelleme yapıldı, fiyatlar gayet makul. Dublex ve Tripleks daireler için şuana kadar bir talep gelmedi. 5 katlı olan binalarda ise bakanlığın 57 tane dairesi, 2 tane de dükkânı, belediyemizin de 4 dairesi kaldı. Kalan yerleri kentsel dönüşüm projesi alanındaki vatandaşlarımız ile takas usulü işlemlere devam ediyoruz. Talepler var, değerlendiriyoruz” dedi.

Meclis Toplantısı bir önceki meclis toplantısına ait tutanağın okunarak kabulü ve gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından son buldu.