19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Demokrasi Meydanında tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Törene il protokolü ile birlikte katılan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, törenin ardından Muharip Gaziler ve Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini yeni binalarında ziyaret etti.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erol Demir ve Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hayrettin Kaplan ile görüşen Başkan Kazan, tüm gazilerimizin Gaziler Gününü kutladı.

“Ortak değerler”

Gazilerimizin, yaşayan yakın tarihimiz olduğuna dikkat çeken Başkan Kazan, savaşın en ağır, en zor ve aynı zamanda en hüzünlü şartlarını yaşamış bir ülke olarak barışın, huzurun ve güven ortamının önemine dikkat çekti.

“Gazilerimiz şehitlerimiz bu barışın huzurun güven ortamının sağlanmasında en büyük katkıyı vermişlerdir. Şimdi de millet olarak geçmişteki kötü tecrübelerimizi unutmadan, ortak değerlerimiz üzerinde birleşerek bağımsızlığımızı, bütünlüğümüzü korumalıyız.” şeklinde konuşan Başkan Kazan, “Kim ister ailesinde kavgayı huzursuzluğu? Bu ülke bizim ailemiz ve birlikte yaşamayı, tahammül göstermeyi öğreneceğiz. Görüş ayrılıklarımıza, düşünce farklılıklarımıza rağmen aynı gemide yol alıyoruz. Fırtınalara, şiddetli dalgalara karşı birlikte kürek çekiyoruz. Bu gemi batamaz. Hep birlikte ülke barışı, huzuru için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

“Atatürk’ü öğrenmeliyiz”

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük payem” olarak nitelendirdiği  ‘gazilik’ unvanını hatırlatan Başkan Kazan, “Böylesi önemli bir günde Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Atatürk değerlerini çok daha iyi anlamamız gereken bir dönemdeyiz. Artık Atatürk’ü yanlış bilenlerin daha doğru bilmesi gerektiği, hiç bilmeyenlerin ise, öğrenmesi gerektiği bir süreçteyiz. Geleceğimizi, O’nun çizdiği ilkeler ışığında, bilimi esas alarak şekillendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Yeni dernek binasını gezen Başkan Kazan hayırlı olsun temennilerinde bulunarak, günün anısına Hayrettin Kaplan ve Erol Demir’e çiçek takdim etti.