Başkan Kazan mesajında, büyük acılar yaşamış bir milletin özgürlük, barış, hukuk ve adalet hayaliyle kurduğu Cumhuriyetin 93. yılını kutlayarak başta büyük deha M. Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşının kahramanlarını andı.
Başkan Kazan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle paylaşmış olduğu kutlama mesajı şu şekilde;

“Umudun hikayesi”
“Özgürce yaşama iradesi ve var olma mücadelesi ile kurulan Cumhuriyetimizin 93.yılındayız. Büyük acılar çekmiş bir milletin büyük umutlarla kurduğu Cumhuriyet, insanın insana kulluğuna karşı, emperyalizme karşı, esarete karşı İzmir’deki “ilk kurşunun” hikâyesidir! En zifiri karanlıkların dahi yok edemediği umudun hikâyesidir ve Cumhuriyet bundan böyle de aklın aydınlattığı, ilim ve fenin rehber olduğu bir gelecekte, Hukuk diyenlerin, adalet isteyenlerin, özgür düşünceye ve demokrasiye sahip çıkanların, baskıya, zulme ve esarete başkaldıranların hikâyesi olmaya devam edecektir.

“Aklın ilmin azmin zaferi”
Bir halkı, aklın, ilmin, gerçekçiliğin, azmin ve mücadelenin zaferi olarak kurduğu Cumhuriyet ile onurlandıran, birliği ve dirliği sağlayan, savaşlardan yorgun düşmüş bir millete barışı öğütleyen başta büyük deha Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşının tüm Kahramanları önünde saygıyla eğiliyor ve tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”