Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Yönetim Kurulu Üyeleri, avukatlar ve yakınlarının katıldığı törende kısa bir konuşma yapan Başkan Kazan, öncelikle onları bugüne getiren, emek veren ailelerini tebrik ederek genç meslektaşlarına başarılar diledi.
ADALETE GÜVENİN TEMELİ AVUKATLAR
Birlik ve beraberlik duygusunun ancak hukuk ve adalet ile sağlanabileceğini belirten Başkan Kazan, yargının kurucu unsuru olan avukatların çok önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade ettiği konuşmasında, insanların adalete hukuka olan güveninin, kendini savunabildiği sürece mümkün olabileceğini bu nedenle savunmanın uygulayıcısı avukatların adalete güvenin temel unsuru olduğunu söyledi.
GÜNDEM SAKARYA ADLİYESİ
Böylesi büyük sorumluluk üstlenen avukatların ve aynı zamanda diğer tüm hukukçuların çalışma şartlarının da adaletin tecellisi üzerinde önemli rol oynadığına dikkat çeken Başkan Kazan, şehrin gündeminden düşmeyen Sakarya Adliyesi hakkında açıklamalarda bulundu. Milletvekillerimizin ve il yöneticilerimizin bu sorunun çözüm noktasında hemfikir olduğunu belirten Başkan Kazan; “Öncelikle adliye binamız konusunda girişimde bulunan vekillerine ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki adliye binamız için düşünülen çözüm, Sakaryamızın elli hatta yüz yıl sonrasında dahi adalet mekanizmasının sağlıklı işlemesini sağlayacak fiziki yeterliliklere sahip olur. Artık on yıl sonrasını değil çok daha fazlasını hesap etmeliyiz” şeklinde konuştu.
EN UYGUN YER
Adliye Sarayı için ilk olarak Arifiye’de otogar yanındaki Mısır Araştırma Enstitüsüne ait 70-80 dönümlük hazine arazisini öneren Başkan Kazan gerek Adaray’ın hemen yanından geçiyor olması gerek E-5 karayolu ve otogarın hemen yanında yer alması nedeniyle söz konusu arazinin üzerine yapılacak bir Adliyenin Sarayının Sakarya’nın uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak geniş bir arazi olması itibariyle çok isabetli bir karar olacağını ifade etti. Başkan Kazan’ın Sakarya Barosu olarak çok daha fazla üzerinde durduğu, Bölge Adliye Mahkemesi yanındaki donatım mevkiinde yer alan ağır bakım fabrikasının 130 dönümlük yerini de işaret etti.

BÖLGE ADLİYE İSTİNAF MAHKEMESİ
Bu bölgenin Adliye Kampüsü olarak değerlendirilmesinin çok yerinde bir karar olacağını ifade eden Başkan Kazan: “Bölge Adliye İstinaf Mahkemesini ilimize kazandıranlara teşekkür ediyoruz. Ancak biliyorsunuz Bölge Adliyemiz henüz faaliyete geçmedi. Şimdi hep birlikte faaliyete geçmesi için çalışmalıyız. Zira Bölge Adliye Mahkemesi şehrimiz için her bakımdan çok ciddi bir kazanımdır bu kazanımı elimizden yitip gitmesine istemiyoruz. Bu bakımdan Bölge Adliye Mahkemesinin açılması için şehrimizin seferber olması gerekmektedir. Aynı şekilde şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan ve uzun yılların ihtiyacına hitap edecek bir Adliye Sarayını da şehrimize kazandıracak olan idarecilerimizi, bu ihtiyacı icraata geçirecek vekillerimizi takdirle anacak ve teşekkür edeceğiz” dedi. Başkan Kazan’ın konuşmasının ardından yanlarında stajlarını tamamladıkları üstat avukatlarının elinden ruhsatnamelerini alan genç avukatlar mutluluklarını yakınları ile paylaştı.