Kısa bir sunum yaptı

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, ilçesinin sebze ve meyve ambarı olduğunu, çiftçinin ürününün daha değerli kılınması için Gıda İhtisas OSB kurmak için çalışmaların hızlandığını belirterek kısa bir sunum yaptı. Geyve’de ki sulama kanallarının modernize edilmesi gerektiğini aktaran Başkan Kaya modernizasyon, sulamalı tarımda ki verim ve ürün çeşitliliği gibi konuların detaylıca anlatıldığı dosyayı Bakan Eşref Fakıbaba’ya sundu. Sulama kanallarının modernize edilmesi durumunda üreticinin daha fazla hasat yapacağını aktaran Başkan Kaya modernizasyon için destek istedi.

Tanıttıkça ilgi arttı

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, ülkenin yüzde 57 ayvasını üreten Sakarya’da en çok ayvanın ilçesinde üretildiğini belirterek, “Ayvanın Başkenti Geyve sloganıyla 2014 yılında Geyve ayvasının tanıtımına başlandı. Biz belediye olarak üreticimizin kazanması için elimizden geldiğince tanıtımlar yaptık. Ürünümüzün marka tescilini yaptık. Şimdi de Coğrafi işaretini almak üzereyiz. Çiftçinin ürününden ikinci, üçüncü ürünleri elde etmesi için yatırım yaptık. Tanıtım çalışmalarımızın sonucunda gördük ki ayva üretiminde ciddi artış oldu. Ürün para edince çiftçimizin de ürün tercihi değişiyor” dedi.

“Tesis kuruyoruz”

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, üreticinin alın teri döktüğü, emek verdiği ürünlerin bir kısmının da belediyenin kurduğu tesiste işleneceğini aktararak Yöresel Ürünler Üretim Merkezi hakkında da bilgiler verdi. Kaya, “Tesiste sadece kadınlarımız çalışacak. Bölgemizde yetişen ürünleri modern tesisimizde geleneksel metodlarla işleyeceğiz. İnşallah tesisimiz kısa süre içerisinde faaliyete girecek. Sizlerinde desteğiyle sulama kanallarımız modernize edilirse hem ürün çeşidimiz hem de verimliliği artıracağız. Bu konuda desteğinizi bekliyorum” şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba ise yapılan çalışmalar için Başkan Kaya’ya teşekkür etti. Sulama kanallarının modernizasyonuyla ilgili dosyayı inceleceğini ifade eden Bakan Fakıbaba, “Hükümetimiz, Bakanlığımız çiftçinin, üreticinin hep destekçisi oldu. Olmaya da devam edeceğiz” diyerek sulama kanallarının modernizasyonuyla ilgili dosyayla ilgileneceğini söyledi.