Başkan Mehmet İspiroğlu, içerisinde bulunduğumuz sistemlerin en gerekli şartlarından biri olan özgür ve çok sesli medyanın öneminin giderek arttırdığını ve gazeteciliğin, çağımızın en önemli meslekleri arasında yerini aldığını kaydetti.
İspiroğlu; “Gazetecilik fedakârlık isteyen, ağır şartlar altında çalışmayı gerektiren bir meslektir. Kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerimiz, içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini özveriyle yerine getirmektedirler. İlçemizde de bu önemli görevi yerine getiren, yerel ve ulusal medya temsilcileri yurttaşlarımızın gözü, kulağı, dili olmakta ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunmaktadır. Gazeteciler görevini yerine getirirken ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde çalışmaları da büyük önem arz etmektedir” dedi.
Günün önemi hakkında açıklamalarına devam eden İspiroğlu; “10 Ocak 1961'de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın TBMM'de kabul edilmesinden bu yana 10 Ocak tarihi, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sunan tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.