İspiroğlu, yayımladığı mesajda, bu günün; engelli vatandaşların sorunlarının aşılabilmesi, hayat standartlarının yükseltilmesi, engelli bireylerin topluma kazandırılması, girişimlerinin güçlendirilmesi, engelli vatandaşlarımıza yönelik toplumsal hassasiyet ve bilincin yükseltilmesi için önemli bir gün olduğunu belirtti.

“Yeni projeler”
İspiroğlu; “Hükümetimiz, toplumun bütün kesimlerini eşit ve adil şekilde kucaklamayı her fırsatta kendisine hedef bilmiştir. Bu kutsal görev sonucunda engelli vatandaşlarımıza da özellikle sahip çıkmıştır. Engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmeyi en temel görevlerinden olarak gören hükümetimiz, her geçen gün bu alan üzerinde yeni bir proje üretmektedir” dedi.

Yapılan projelerle, engelli vatandaşların kendilerine özgüvenlerinin arttığını dile getiren Başkan Mehmet İspiroğlu; “2005 yılında, Özürlüler Yasasının çıkmasıyla birlikte tüm imkânlar seferber edilerek, engellilere yönelik bir dizi sosyal proje gerçekleştirildi. Engelli vatandaşlarımız, hükümetimizin yaptığı çalışmalar neticesinde, kendilerine özgüven duyuyor, hayatın her alanında “Bende Varım” diyebiliyorlar. Bizlerde bu projeleri yakından takip ederek her fırsatta vatandaşlarımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünya Engelliler Günü'nün, engellilerin sorunlarına dikkati çekmek, toplumsal duyarlılıkları artırmak, farkındalık yaratmak açısından son derece önemli olduğuna işaret eden İspiroğlu; “Bizler engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olmaya devam etmeliyiz. Bu vesileyle tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü en içten duygularla kutluyor, onları sevgiyle selamlıyorum” dedi.