Elektrik ve Elektronikçiler Odası

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’yu ziyaret eden Sakarya Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Metin Gürkaş, son zamanlarda şehir dışından gelerek kendini yetkili servis veya özel servis olarak tanıtan dolandırıcıların vatandaşın yüklü miktarda parasını alıp ortadan kaybolduğunu söyledi. Gürtaş, “Televizyon, çamaşır makinesi, buzdolabı gibi elektrikli ev aletlerinin tamiri konusunda uzman olduklarını söyleyen kişiler, tüketicinin malını alarak tamir yapmadan tekrardan tüketiciye vererek yüklü miktarda para alıyor. Sakarya'da birçok tüketicinin bu şekilde mağdur ettiğini öğrendik. Son günlerde odamıza gelen şikâyetler bu konuda bizi meşgul etmeye başladı” dedi.

Oda başkanlığını arayın

Tüketicinin bu konuda mağduriyet yaşamamasını istediklerini belirten Gürkaş, “Tüketiciden ürünü alıp henüz daha bakım ve onarımını yapmadan ücret aldıkları, sonrasında ise telefonlara cevap vermediklerini tespit ettik. Böyle durumlarda kendilerini telefonla aramalarını isteyen Gürtaş, “Aradıkları o servis elemanının bu şehirde, güvenilir mi, değil mi diye tespiti için odamızın 274 12 11 no'lu telefonunu aramaları yeterli. Biz bu konuda her zaman kendilerine yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.

Vatandaş mağdur olmasın

Başkan Mutlu Işıksu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Vatandaşımızın mağduriyeti bizi de üzer. Bu konunun biz de takipçisi olacağız. Sakarya Elektrik ve Elektronikçiler Odası olarak konuya olan duyarlılığınız ve bu konu üzerinde üstlendiğiniz sorumluluktan dolayı teşekkür ediyoruz. Vatandaşımızın mağdur olmasını bizler de hiç istemiyoruz” ifadelerini kullandı.