Adapazarı Meclisi toplandı
Adapazarı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında, Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 10 maddeden oluşan meclis gündeminde, bir madde imar ve bayındırlık komisyonuna, bir madde plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, sekiz madde ise oy birliği ile kabul edildi. 

Meclis üyelerinden önemli mesajlar
Meclis toplantısında gündem dışı konuşmalar yapan MHP’li meclis üyesi Erbay Kayatürk, kentsel dönüşüm ve stratejik plan ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Ada bazlı kentsel dönüşümün önemine değinen Kayatürk, geniş çaplı bir katılımla zaman kaybetmeden kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatılması gerektiğini söyledi. MHP’li Meclis Üyesi Ali Eroğlu ise yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin şehir ulaşımından ücretsiz yararlanması ile ilgili çalışma yapılması talebinde bulundu.

Gündeme dâhil konuşmalarda söz alan MHP’li Meclis Üyesi İlknur Bayram Akyüz, geçici koruma statüsünde bulunanların Adapazarı’ndaki ticari faaliyetlerinde sıkıntılı durumların yaşandığına dair vatandaşlardan bilgi geldiğini, başta tabela olmak üzere mevzuata aykırı gerçekleştirilen faaliyetlerin denetiminin arttırılması gerektiğine dair görüşlerini paylaştı. MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İr ise gündemin 9. maddesinde yer alan Büyükşehir Belediyesi’ne yer tahsisi ile ilgili düşüncelerini ifade ederek engellilere yönelik hizmetlerin arttırılması ve Adapazarı Belediyesi’nin bu konuda daha fazla yer alması gerektiğine dair değerlendirmede bulundu. CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay, Stratejik Plan ile ilgili düşüncelerini paylaşarak Adapazarı’nın marka şehir hüviyetine kavuşturulmasına dair Adapazarı Belediyesi’nin vizyonuna yönelik çalışmaların hassasiyetle yürütülmesi gerektiğini ifade etti. AK Partili Meclis Üyesi Reşit Yazıcı ise Kent Estetik Komisyonunun kurulması önerisinde bulundu. Stratejik Planla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yazıcı, Sıfır Atık Projesini desteklediklerini, her ay 25 engelli vatandaşın ev temizliklerinin gerçekleştirilmesinin güzel bir çalışma olduğunu belirterek Adapazarı Belediyesi’ni tebrik etti. 

"Kentsel dönüşümü hayata geçirmek istiyoruz"
Meclis üyelerinin konuşmalarına istinaden önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu Işıksu, kentsel dönüşüme verdikleri önemin altını çizdi. Kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirmek istediklerini ifade eden Başkan Işıksu, “Adapazarı Belediyesi olarak seçim taahhütlerimiz arasında da yer alan kentsel dönüşümü mutlaka ama mutlaka yapmak istiyoruz. Belediyemizin öncü olacağı, hemşehrilerimizin de sürece aktif olarak katılacakları bir dönüşüm anlayışı ile çalışarak Adapazarı’mızı daha ileri noktalara hep birlikte ulaştıralım istiyoruz. Kentsel dönüşümde iyi bir örnek ortaya koymamız gerekiyor. Her ayrıntıyı dikkate alarak çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm meselesinde tabii ki tek başımıza yol alamayız, böyle bir arzumuz da yok. El birliği ile inşallah çok güzel hamleler yaparak ada bazlı kentsel dönüşüm çalışmasını da gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu. 

"Ensar olmayı ve dikkatli çalışmayı sürdüreceğiz"
Geçici koruma statüsünde olan misafirlerle ilgili de konuşan Işıksu,  “Misafirlerimizin şehir yaşamına adaptasyonu ve ticari faaliyetlerde bulunmaları hususunda Adapazarı Belediyesi olarak mevzuata uygun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüklerimiz gayretle çalışıyorlar. Hem insanlık hem de inancımızın gereği olan ensar olmaya biz devam etmemiz, birlikte çok güzel bir şekilde yaşamamız gerektiğini düşünüyorum. Her konuda olduğu gibi bu konuda da adım adım ve dikkatli çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

"Şehir müzesi için teşekkür"
Şehir Müzesi ile ilgili gerçekleşen çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Işıksu, “Şehir Müzesi ile ilgili seçim öncesinde çalışmaya başladık ve seçim taahhütlerimizde aynı kentsel dönüşümde olduğu gibi Şehir Müzesi’ne de yer verdik. Seçim sonrasında da konunun üzerinde durarak ve desteklerle, Türk Ticaret Bankası ile yaptığımız görüşmelerle hamdolsun tarihi bina ile ilgili meclis toplantımızda gündemimiz yer aldı. Şehir Müzesi ile ilgili de hepimizin çok anıları var. Tarihi bina gündemimizi yıllarca epey meşgul etti ve hamdolsun Çevre Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sakarya Milletvekilimiz Sn. Ali İhsan Yavuz, Milletvekillerimiz Sn. Çiğdem Erdoğan Atabek, Sn. Recep Uncuoğlu ve Sn. Kenan Sofuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem Yüce, İl Başkanımız Sn. Yunus Tever, İlçe Başkanımız Sn. Metin Kurtuluş’a buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, sürece ciddi katkıları olmuştur. Tarihi Bina’da Türk Ticaret Bankası ile birlikte gerekli çalışmaları tamamlayarak şehrin kültür ve deprem tarihini, Türk Ticaret Bankası’nın tarihini ve şehrin hikâyelerini yansıtan güzel bir çalışmayı da hayata geçirmiş olacağız” dedi. 

"Güçlü aidiyet hedefe ulaştırır"
Şehir aidiyeti ile ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Mutlu Işıksu, “Adapazarı’mızın kültür ve sosyal yaşantısı daha ileri noktalara taşınsın arzusundayız ve bu konuda ciddi kafa yorduğumuzun bilinmesini rica ediyorum. Seçim sonrası ilk meclis toplantısında Kültür İşleri Müdürlüğümüzü kurduk. Kültür ve sanat çalışmalarına daha çok yer vermek arzusundayız. Başarı çıtasını daha yukarı çekmek, aidiyet kültürünü daha da güçlendirmek istiyoruz. Her konuda, her görüş ve öneriye, hiçbir ayrım gözetmeksizin her zaman açığız. Adapazarı’mızın derdi ile dertlenen hemşehrilerimizle inşallah Adapazarı’nı Çok Seviyoruz Platformunu da hayata geçirecek ve ortak akıl ve işbirliği ile hep birlikte hedeflerimize ulaşacağız. Sürekli sahadayız. Esnafımızla, hemşehrilerimizle buluşuyoruz. Dostlarımıza tekrar ediyoruz gibi de gelebilir ama söylemlerin üzerinde hususiyetle duruyorum. Sonuçtan da gayet memnunum. Çünkü evet, esnafımızın yüzü gülerse, hemşehrilerimiz de bizimle birlikte yaşadığı şehri daha çok severse, aidiyet çok daha güçlenir ve hedeflerimize ulaşma hızımız artar. Aidiyetin de bu noktada güçlenmeye başladığını hemşehrilerimizin bizlerle olan iletişiminden müşahede ediyorum. Hız kesmeden aynı yolda gayretle çalışmaya, kapılarımızı sonuna kadar açık tutmaya, gün ve saat ayırt etmeksizin hemşehrilerimizle beraber olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

"Stratejik plan rehberimiz olacak"
Stratejik Plan çalışmalarını tamamladıklarını belirten Başkan Işıksu, “Tüm çalışmalarımızı, plan ve hedeflerimizi, misyon ve vizyonumuzu içeren, başucu rehberimiz olan 2020-2024 Stratejik Planımızı geniş çaplı bir istişare sonucunda oluşturduk. Katkı veren herkese, gece gündüz emek veren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah Stratejik Planımıza uygun bir şekilde gayret ederek, çalışma dönemimizi hemşehrilerimizin teveccühüne layık olarak tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

"Asfalt ve spor parkları için çalışma başladı"
Başkan Işıksu konuşmasının son bölümünde asfalt ve yeni spor parkları çalışmalarını başlattıklarını belirterek, “Rüstemler’den başladık inşallah asfalt programımızla 38 bin ton asfalt atacak ve mahallelerimize 70 spor parkı kazandıracağız. El birliği ile Adapazarı’mızın tüm meselelerini çözüm yoluna koymak için gayret etmeye devam edecek, projelerimizi birer birer hayata geçirecek ve hedeflerimize inşallah hep birlikte ulaşacağız” ifadelerini kullandı. 

Adapazarı Belediyesi’nin bir sonraki olağan meclis toplantısı, 1 Ekim Salı günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.