Yeni dönem projeleri arasında yer alan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Şeker Mahallesi’nde başlatılan çalışmayı yerinde inceleyen, gelinen son nokta ile ilgili bilgi alan Başkan Mutlu Işıksu’ya Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel eşlik ederken, Işıksu, vatandaşlar ve öğrencilerle sohbet etti. Başkan Işıksu projenin 20 Kasım’da tamamlanması için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

Çocuk dostu şehir

Proje ile ilgili bilgiler veren Başkan Işıksu, ana hedeflerinin çocukların ekranla değil akranlarıyla daha fazla zaman geçirmesi olduğunun altını çizdi. Başkan Işıksu; “Çocuklarımıza haklarını bilecekleri, güvenli bir sokakta düşlerini gerçekleştirecekleri, hayata daha özgür ve kendine güvenen bireyler olarak hazırlanacakları, ekranla değil akranlarıyla büyüyecekleri bir ortam sağlayarak Adapazarı’nın çocuk dostu şehir hüviyeti kazanmasını amaçlıyoruz. Geleneksel çocuk oyunlarımızın yaşatılması için çocuklarımızın geçmişte olduğu gibi kardeşlik, dayanışma ve sevgiyle oynanan eski sokak oyunlarını öğrenerek paylaşmaya daha fazla önem vermelerini istiyor, bu güzel çalışmayı 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne yetiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Neler yapılacak?

Çocuk Hakları Sokağı Projesi kapsamında, yürüyüş yolları, bisiklet yolu, akrilik boya ile yapılacak eski sokak oyunları, oyun masaları, futbol ve basketbol alanları ile mini trafik eğitim alanları yapılacak. Sokak, güvenlik tedbirleri alınarak kamera ile 24 saat gözetim altında bulundurulacak ve tüm çalışmalar engelli çocukların ihtiyaçları göz önüne alınarak gerçekleştirilecek.