Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Daha önce basından da yansıdığı gibi bu konu ile alakalı Sakarya’mızın tüm siyasilerine mektup yazmıştık. MHP Milletvekili Sayın Levent Bülbül mektubumuzu mecliste okumuş ve çalışma hayatının gündemi bir sure yoğun bir şekilde bu mektubun içeriği ile meşgul olmuştu. Sayın Vekilimize hassasiyetinden dolayı ve TBMM'de işçinin emekçinin sesi olduğu için ayrıca teşekkür ederiz. Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından bu şekilde bir karar verilmiş olması sevindiricidir. Ancak, Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen kararlar, tavsiye niteliğinde olup kamu kurumları yönünden bağlayıcılığı bulunmamaktadır."

İş davalarına ilişkin uyuşmazlıkları inceleyen Yargıtay 9 ve 22. Hukuk Dairelerinin yerleşik kararları;

"Belediyeler tarafından kurulan şirketlerin, özel hukuk hükümlerine tabi şirketler olduğu, 6772 sayılı yasa kapsamında olmadıkları, dolayısıyla belediye şirketlerinde çalışan işçilere 6772 sayılı yasa kapsamında ilave tediye ödemesi yapılamayacağı yönündedir.

Kamu Denetçiliği Kurumu kararlarının tavsiye niteliğinde olması, buna karşın yargı kararlarının bağlayıcı olması nedeniyle, belediyeler tarafından konuya ilişkin yargı kararları gerekçe gösterilerek 6772 sayılı yasa kapsamında ilave tediye ödemesi yapılmamaktadır.

Dolayısıyla, belediye şirketlerinde çalışan işçilere 6772 sayılı yasa kapsamında ilave tediye ödemesi yapılabilmesi ancak konuya ilişkin mevzuat düzenlemesiyle mümkün olabilecektir.

Mahalli idare şirketlerinde/iştiraklerinde çalışan işçilere, 6772 sayılı yasa kapsamında ilave tediye ödenmesini sağlayacak mevzuat düzenlemelerinin yapılması için, Sendikamız ve Konfederasyonumuz Hak İş tarafından, başta Cumhurbaşkanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere yetkili mercilere rapor sunulmuş ve talepte bulunulmuştur.

Söz konusu, Kamu Denetçiliği Kurumu kararının da, sendikamız ve Konfederasyonumuzun yaptığı başvuruların değerlendirilmesinde katkı sağlayacaktır. Tüm bu gelişmeler işçi adına olumlu gelişmeler olup, en kısa zamanda bir neticeye varmasını temenni ediyor ve bu yolda mücadele etmeye devam ediyoruz."