Hak-İş Konfederasyonu Sakarya İl Başkanı ve Hizmet-iş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve büyüklüğü 7.4 olan bu deprem nedeniyle 17 bin 479 kişi hayatını kaybetmiş, 45 bin 953 kişi yaralanmış, 244 bin 383 civarında konut ve işyeri hasar görmüştür. Aradan 21 yıl geçmesine rağmen maddi manevi zararların çok büyük olması ve bu felaketin olumsuz etkilerinin halen devam etmesi sebebiyle 17 Ağustos Depremi'nin hala unutulamadığını belirterek, bu tür acıların bir daha yaşanmaması için doğa afete dönüşmeden gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Depremlerin felakete dönüşmesinin temel nedeni; yeterince mühendislik hizmeti görmemiş depreme dayanaksız yapılar, sağlıksız ve plansız kentleşmeler ile yanlış yerleşim alanlarının belirlenmesi olduğu gerçeği artık herkes tarafından kabul edilmiştir.

Bugün dahi Depremin bu kadar etki bıraktığı bölgemizde, olası bir deprem için yapılan çalışmaların neler olduğu, toplanma alanlarının sayısı ve durumu, geçici barınma (çadır vs) alanlarının konumu, acil durum yollarının hangileri olduğu, durumu ve bu alanların kapasiteleri, yaşamsal malzemeler için ne boyutta hazırlık yapıldığı, sağlık malzemelerinin durumu, içme suyu problemi ve arama kurtarma planları vs. de durumun ne olduğu bilinmezdir. Asıl olanın depremin unutulmamasıdır. Bize de düşen görevin ise depremi unutmamak ve unutturmamak olduğudur.

İşin doğrusu, her 17 Ağustos’ta, kamuoyuyla aynı sorunları paylaşıyor olmanın meydana getirdiği kısır döngüyü aşmak, sorunları dile getirenlerin değil, sorunları ortadan kaldırmaya muktedir olanların omuzlarında bulunmaktadır."