Böyle gün ve gecelerin birlik ve beraberlik vesilesi olduğunu ifade eden Başkan Fatma Varol; ‘’Biz müminlere bin aydan daha hayırlı olduğu ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu gecede indirilmeye başlandığı bildirilen Kadir Gecesi, manevi derinliğindeki arınma ve bağışlanma fırsatının yanı sıra, hayatımızda kalıcı değişiklikler meydana getirmediği müddetçe tam anlamıyla idrak edilmiş sayılmaz. Bu nedenledir ki, ibadetlerimizde ve ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemini bilerek, dargınlık ve kırgınlığın yerine; sevgi ve hoşgörüyü hayatımızın merkezine yerleştirmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, oruçlarımızın, ibadetlerimizin, dua ve yakarışlarımızın barış, huzur ve saadet vesilesi olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
Bu vesileyle, böyle mübarek bir güne tevafuk eden Adapazarı’mızın kurtuluşunun 96. yıldönümünde; cennet vatanımızda bağımsızca yaşamamızı borçlu olduğumuz zaferlerin mimarı, başta Gazi Mustafa Kemal ve O'nun kahraman silâh arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hemşerilerimize selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi daim kılsın inşallah’’ ifadelerini kullandı.