Başkan Fatma Varol, öğretmenlerin, insanı en ideal şekilde eğiterek, geleceğin Türkiye’sini ve dünyasını inşa etmek gibi, son derece kutsal bir vazifesi olduğunun altını çizdi.

Varol, “Ülkemizin dünyanın güçlü, saygın ve gündem belirleyen devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli sacayaklarından biri, hiç şüphesiz, fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizdir. Yurdumuzun dört bir yanında, kimi zaman en zor şartlarda görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktır. Öğretmenlerimizin, gönlümüzde müstesna bir yeri vardır. Onlara milletçe ne kadar şükran ve minnet duysak azdır. Bilhassa bizim kültür ve medeniyetimizde öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli, aziz ve muteberdir. Zira bizler, ilim ve irfan sahibi, bir harf dahi öğreten kimselerin karşısında hürmeti şiar edinmiş bir ecdadın torunlarıyız. Hükümetlerimiz, 15 yıldır eğitime çok özel bir önem vererek; Cumhuriyet tarihinin en köklü ve en kapsamlı yatırımlarını gerçekleştirmiş, 2005 yılından itibaren de bütçede en çok payı eğitime ayırmıştır. Ülkemiz, muasır medeniyetler seviyesine ve 2023- 2053- 2071 hedeflerine öğretmenlerimizin yüksek katkıları ile yetiştirdikleri nesiller sayesinde ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açılışının ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verilişinin 89.yıldönümü olan bu anlamlı günde; başta üzerimde emeği bulunan sevgili öğretmenlerim olmak üzere, kutsal görevlerini aşkla ve şevkle ifa eden eli öpülesi öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten tebrik ediyorum. Ahirete irtihal etmiş olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatlarını sürdürenlere de sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyor, bu vesileyle tüm eğitim camiamıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.