Başkan Fatma Varol, her şeyin en güzeline layık olan o minicik ve günahsız yüreklerin, dünyanın birçok yerinde; yürek burkan hadiselere maruz bırakıldıklarına derin bir üzüntüyle şahitlik ettiklerini ancak kayıtsız kalmadıklarını ifade etti.

Başkan Fatma Varol mesajında, “Bayramlarımız; milletimiz için şenlik vesileleri ve millî birlik ve beraberliğimizin adeta kenetlenmiş ifadeleridir. Onun için çocuklarımızın bayramı olan bu günde sadece çocuklarımıza seslenmek istiyorum; Sevgili çocuklarımız; Sizler; en kıymetli varlıklarımız, istikbal güvencemiz, yaşama sevincimiz, umudumuz ve istikbalimizsiniz. Sizler; bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, düşünen, uygulayan, neticelendiren, dürüst, çalışkan ve başarılı bireyler olmalısınız. Sizler; kendinizi en donanımlı şekilde yetiştirerek bu kutlu mirasa en güzel şekilde sahip çıkmalısınız. Yüce Allah’tan niyazım; hayatınızın her gününü barış, huzur ve kardeşlik duygularıyla ve bayram coşkusuyla yaşamanızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Bu vesileyle; bu bayramı sadece Türk çocuklarına değil ve tüm dünya çocuklarına armağan eden cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, açılışının 99. yıldönümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucu üyelerini saygıyla, tüm şehit ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.