Kocaeli’de düzenlenen genel kurula Başkan Yüce’nin yanı sıra YERELSEN Genel Sekreteri Ali Danışık, MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, sendika temsilcileri, genel müdürler, delegeler ve basın mensupları yer aldı. Olağanüstü Genel Kurul sonrası seçime tek liste halinde aday olarak gösterilen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, YERELSEN Genel Başkanı seçildi.

"Tecrübeli bir ekibe sahibiz"

MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, “Sene 2005, sadece Kocaeli’nde 17 üye ile kurulan YERELSEN, bugünden itibaren 8 büyükşehir 90 üzerinden üyeye sahip işveren sendikası haline geldi. Ben sendikamızın bugünlere gelmesine vesile olan sendikamızın 15 yıllık sürecinde görev yapmış başkanlara üyelere, delegelere çok teşekkür ediyorum. İyi yetişmiş çok tecrübeli bir ekibe, onlarca üyeye hizmet verecek güce sahibiz. Kongremize katılan bütün başkanlarımıza ve delegelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

"Emekçiler bizim için çok önemli"

6. Olağanüstü Genel Kurulun ardından YERELSEN Genel Başkanı seçilen Başkan Ekrem Yüce, “Yaşamın temeli emektir. Çalışan emekçilerle her zaman ortak noktayı bulmuşuzdur. Bugüne kadar karşılıklı mutabakat içinde birçok emekçimizin haklarını verdik. Bundan sonra da aynı minvalde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler her zaman emeği kutsal bilerek bu çalışmalarımızı titizlikle yürüttük ve yürüteceğiz” dedi.

"Önemli kazanımlar olmuştur"

Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “YERELSEN’in esas kuruluş amacı, üyeleri adına Toplu İş Sözleşmesi yapmak olduğundan, YERELSEN bu süreçte yüzlerce toplu iş sözleşmesi yapmıştır. Bu sözleşmelerde üyeleri adına, önemli kazanımlara imza atmıştır. Sendikamızdan önce yapılmış olan toplu iş sözleşmelerindeki yasal dayanağı bulunmayan, uygulama imkânı olmayan, üyelerimizi bağlayıcı hükümler çıkarılmış, mevzuata uygun hale getirilmiştir. Yine Toplu İş Sözleşmeleri, işçi sendikalarımızla mutabakat içinde, kamu yararı dikkate alınarak, makul ve Türkiye standartlarında uygulanabilir sözleşmeler haline getirilmiştir” diye konuştu.

"YERELSEN kamunun yararını gözetler"

Başkan Yüce, “Toplu iş sözleşmeleri, yasal çerçeve, kamu yararı, iş güvencesi ve işverenin ödeme kabiliyeti gibi prensipler dikkate alınarak revize edilmiştir. YERELSEN, geride bıraktığı 15 yıllık dönemde, sadece Toplu İş Sözleşmesi yapmamıştır. Faaliyet alanları ile ilgili pek çok, ulusal ve dış kaynaklı projeyi yürütmüş, eğitim ve bilgilendirme organizasyonlarına imza atmış, üyelerinin istifadesine sunmuştur. YERELSEN’in yukarıda saydığım başarılı çalışmalarını yakinen takip eden bir kardeşiniz olarak, sendikamıza bu süreçte katkı veren tüm paydaşlarımıza ve özellikle muhatabımız işçi sendikalarına ve temsilcilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

"Üyelerimizi artırmak için çalışacağız"

YERELSEN Genel Başkanı Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, 2008 yılından beri üye olarak hizmet aldığımız ve bu süreçte kurumumuz adına 6 dönem toplu iş sözleşmesi imzalayan YERELSEN, her sözleşmede kurumumuzun menfaatlerini ön planda tutmuştur. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte SASKİ, SASKİ Personel A.Ş,  SASAY ve BELPAŞ gibi iştiraklerimiz ve ilçe belediyelerimiz YERELSEN’e üye olmuş ve hizmet almışlardır. İnşallah bu olaganüstü kongremizin ardından YERELSEN, siz değerli üyelerimizin ve delegelerimizin desteği ve kararı ile güçlenerek çıkacak, zaten zirvede olan performansını daha da yukarılara taşıyacaktır. Biz de, elimizden geldiğince YERELSEN ailesinin üye sayısını artırmak, tüm ülke sathında yayılmasını sağlamak ve üyelerimize hizmet etmek için çalışacağız“Sözlerime son verirken,  sendikamızın başarılı bir biçimde bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan;  YERELSEN’in kurucu başkanı, Diyarbakır Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Münir Karaloğlu’na, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a, 2 dönem YERELSEN’in başkanlığını yapan Zeki Toçoğlu’na ve sendikamızın yönetim, denetim ve disiplin kurullarında bu güne kadar görev almış tüm başkanlarımıza, tüm üyelerimize ve siz değerli delegelerimize, şükranlarımı sunuyorum. Yine bu süreçte özveri ile çalışan YERELSEN personeline teşekkür ediyorum. YERELSEN 6.Olağanüstü Genel Kurulu’nun ülkemize, üyelerimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.